Nieuws

Europees Melee Circuit Road to Don’t Park on the Grass aangekondigd

15 mei 2019, 06:51 · Laatste update 30 juni 2019, 10:53

Na het overweldigende succes van Road to Valhalla, een Nederlands Melee Circuit waarbij de winnaar naar Valhalla II in Denemarken werd uitgevlogen, is nu ook Road to Don’t Park on the Grass aangekondigd. Dit Europese Melee Circuit is een collaboratie tussen JYML (Jimmy), de hoofd Tournament Organizer van Sector Z, en de organisator van Don’t Park on the Grass in Seattle, Calvin.

Het principe is hetzelfde als bij Road to Valhalla, bepaalde toernooien zullen meetellen voor het circuit waarbij spelers punten kunnen verzamelen om zo een kans te maken op een vlucht naar Seattle in Amerika. Het verschil is dit keer dat het een Europees circuit is geworden, wat betekent dat spelers die kans willen maken op die vlucht dit in meerdere landen moeten verdienen.

Toernooien waarvan nu al bekend is dat ze onderdeel zijn van het circuit zijn HTS Smash (Duitsland), Awakening (Duitsland), Fête (UK), Murked (UK), Superbou (Spanje), Viennality (Oostenrijk) en Sector Z (Nederland). De reden voor het kiezen van deze toernooien is dat al deze toernooien, op Murked na, de NTSC-versie van Melee gebruiken. Omdat Don’t Park on the Grass in Amerika gehouden wordt is het van belang dat je ervaren bent met de Amerikaanse versie van Melee, de NTSC-versie.

Het belang van de NTSC/PAL-discussie

In veel landen is de discussie of de PAL-versie of de NTSC-versie van Melee gebruikt moet worden nog steeds gaande. Het verschil tussen de Europese en Amerikaanse versie van Melee is vooral in de vorm van balance en daardoor dus ook de meta.

Jigglypuff wordt op dit moment als een van de grootste ergernissen van de PAL-meta beschreven.

Personages zoals Fox, Sheik en Marth zijn significant anders in de PAL-versie van Melee. Andere personages zoals Jigglypuff zijn dan weer niet aangepast, waardoor de metagame drastisch anders is dan de Amerikaanse versie.

Er wordt door Jimmy aangegeven dat de kans bestaat dat er in de toekomst meer toernooien worden toegevoegd aan het circuit, maar dat dat ligt aan de uitkomst van de NTSC/PAL-discussie in het desbetreffende land.

De Nederlandse Super Smash Bros Melee community is zich langzamerhand aan het ontwikkelen als het speerpunt van ontwikkeling in de Europese scene. In de afgelopen maanden zijn er zoveel drastische veranderingen en grote samenwerkingen uit de Nederlandse Melee scene gekomen, dat het nu afwachten is wat het volgende gaat zijn. De samenwerking met grote Amerikaanse toernooien is al begonnen, wat zal er volgen?

 

Deel: