Nieuws

Fortnite pro community blij met patch V9.01

15 mei 2019, 07:21 · Laatste update 27 juni 2019, 19:00

Epic Games heeft vanmorgen patch V9.01 uitgebracht. In de patch notes is terug te lezen dat onder andere de Drum Gun en Baller een flinke nerf ontvangen hebben. Beide items werden binnen de Fortnite esport scene geclassificeerd als te sterk.

Op twitter wordt lovend gereageerd op de nieuwste Fortnite patch. Veel pro’s vragen al langer om het verwijderen of nerfen van de Baller; een voertuig dat vaak domineert in competitieve games. Ook de Drum Gun, die sinds de start van seizoen 9 terug in het spel is, was veel te sterk. Of de aanpassingen het spel genoeg veranderen is afwachten, maar veel esporters zien dit als een stap in de goede richting.

Mark “MarKxTP” Rijs: “Ik begon seizoen 9 al een stuk leuker te vinden dan seizoen 8. De drumgun en ballers waren nog wel een groot probleem. Nu deze generft zijn denk ik dat het weer veel leuker gaat worden om te spelen.”

Verder introduceert Epic nog een nieuw wapen: de Tactical Assault Rifle. Een volautomatisch wapen met een magazijn van 30 kogels, die vooral geschikt is voor korte afstanden. Op langere afstanden is het wapen volgens Epic minder effectief ten opzichte van de bestaande Assault Rifles.

Deel: