Nieuws

Woong en Kitty hebben beiden vertrouwen in onderlinge strijd

15 mei 2019, 12:17 · Laatste update 27 juni 2019, 19:00

Morgen treffen Defusekids en Sector One Academy elkaar in de vierde ronde van de ESL Dutch Championship Summer. Defusekids is nog ongeslagen terwijl Sector One Academy pas één winst in drie wedstrijden kon bijschrijven. Het was echter dit Sector One Academy dat niet al te lang geleden een winstreak van Defusekids wist te verpesten. Support Woong is daarom ook vol vertrouwen: "We weten ondertussen hoe ze spelen, dus dat maakt het makkelijker voor ons.".

Begin april verbrak Sector One Academy een winstreak van elf games van Defusekids door ze in een hele spannende game te verslaan. Nu worden de kaarten opnieuw geschud en krijgt Defusekids hun kans op revanche. Woong ziet zijn team wel opnieuw stunten tegen de favoriet. "Het is een match zoals alle andere matches voor ons, we spelen voor de winst. Defusekids mag dan een moeilijkere tegenstander zijn, we weten ondertussen wel hoe ze spelen en dat maakt het makkelijker om ons voor te bereiden. Al mag Defusekids wel het beste team in de Benelux zijn, hun ongeslagen streak hield ons ook niet tegen in de qualifiers." aldus Omar 'Woong' van Vynckt. "We hadden destijds een goede voorbereiding en zorgden ervoor dat Defusekids onze game moest spelen in plaats van andersom, dat gaan we dus willen repliceren morgen. Er is altijd hoop op winst!".

Sander 'Kitty' Everink, de botlaner van Defusekids, denkt er zo het zijne van. "De vorige keer dat we de game tegen ze verloren was met name omdat we de compositie met Sona en Taric niet respecteerde en de game te lang duurde. Ik denk dat de meta nu stabieler is met minder 'cheese-picks' wat in ons voordeel is tegen S1 Academy." stelt de veteraan. Hij houdt echter wel een slag om de arm en wil zeker niet spreken van een gemakkelijke overwinning: "Desalniettemin respecteren we Sector One Academy natuurlijk gewoon en komen voorbereid de game in donderdag.".

Wil jij ook zien wie er donderdag gaat winnen? Schakel vanaf 19:00 uur in op de stream van ESL Benelux en check de games:

19:00 - Defusekids vs. Sector One Academy
20:00 - Team Animals vs. Solwing Esports
21:00 - mCon esports vs. Sector One
22:00 - Team Echo Zulu vs. New Dynasty

Deel: