Nieuws

Deense overheid gaat nationale esports-groei stimuleren

15 mei 2019, 13:47 · Laatste update 27 juni 2019, 19:00

De Deense overheid heeft plannen onthuld om de groei van esports binnen Denemarken te stimuleren. Dat maakten minister-president Lars Løkke Rasmussen en minister van Cultuur Mette Brock bekend.

Om de groei te stimuleren zal een speciaal panel worden opgezet, die de naam "Esports Panel" zal dragen. Leden van dit panel zullen jongeren aanmoedigen om esports te gaan spelen en zullen zich daarbij op mannen en vrouwen focussen. Ook huidig talent kan rekenen op steun van de overheid.

Daarnaast zal het Esports Panel kijken naar manieren om valsspelen, skin gambling en racisme binnen de esports-community tegen te gaan. Uiteindelijk hoopt de overheid met dit plan een stabiele en winstgevende esports-scene in Denemarken te creëren.

Dat de Deense overheid deze stapt neemt is geen verrassing. Denemarken heeft een paar van de beste esporters ter wereld voortgebracht. Het CS:GO-team Astralis telt als een van de beste teams ter wereld en Dota-spelers N0tail, Cr1t en MiSeRy spelen al een paar jaar mee met de absolute wereldtop.

Deel: