Nieuws

League of Legends-team verlaat Solwing Esports

9 juni 2019, 13:11 · Laatste update 27 juni 2019, 18:59

Het League of Legends-team van Solwing Esports heeft de organisatie na overleg met de leiding verlaten. Dat meldt eigenaar Thomas Boender zondagmiddag aan Esports Club. Een verschil in ambitie en toekomstplannen was de grootste reden voor de wederzijdse breuk. Solwing benadrukt wel op zoek te gaan naar een nieuw team.

Vorig seizoen stonden ze nog in de finale van het ESL Dutch Championship maar dit seizoen wilde het maar niet lukken voor Solwing Esports. Met slechts twee overwinningen in zeven wedstrijden eindigde het team op de zesde plaats in de groepsfase en waren finales al vrij snel uit zicht. Nu dit ESL Championship voorbij is maakt eigenaar Thomas Boender bekend dat het team Solwing zal verlaten: "We hebben samen besloten om nieuwe opties te verkennen. Sommige spelers willen wel door met competitief League of Legends en andere niet." aldus Boender. "Zij hebben daarom besloten om de organisatie te verlaten en wij staan achter dat besluit."

Boender vervolgt dat dit niet het einde van Solwing Esports in de League of Legends-wereld betekent: "We zijn op zoek naar een stabiel team dat altijd wil verbeteren en een onmiskenbare drive heeft. De laatste tijd is dat gevoel bij ons een beetje weg en dat willen we weer terug. We zijn dus op zoek naar een compleet nieuwe line-up."

Ken of ben je een team dat op zoek is naar een organisatie? Solwing Esports is te contacteren via: contact@solwingesports.com

Deel: