Nieuws

Verdeeld succes in de eerste week van de LEC voor spelers uit de Benelux

10 juni 2019, 15:18 · Laatste update 27 juni 2019, 18:59

Na het Europese feestje op MSI afgelopen maand in Taipei barstte het League of Legends-geweld in Europa dit weekend weer los voor de Summer Split. Enkele teams hebben tussen de splits door afscheid genomen van spelers of extra krachten toegevoegd aan hun ploeg. Kan G2 Esports haar dominantie vasthouden of staat er een ander team op voor de titel? Het eerste weekend bevatte veel actie en gaf ons de kans om een aantal spelers uit de Benelux in actie te zien.

Op vrijdag kwam Febiven als eerste Nederlander in actie. Zijn Misfits namen het in hun eerste match op tegen Rogue, het team dat de Spring Split als laatste eindigde. Het was een lastig begin voor onze ‘Febi’ die binnen vier minuten al tweemaal een respawntimer te zien kreeg. Zijn Jayce had het in de midlane lastig tegen Larssen’s Sylas. Het lukte de Misfits echter om langzaam terug te komen. Vooral Hans Sama was de begunstigde van de vele kills voor Misfits en met vier draken op zak wist het team Baron te verslaan. Febiven wist nog een double-kill te versieren en Misfits wint haar eerste game van de Summer Split.

Bwipo trad vrijdagavond met Fnatic aan tegen SK Gaming. Fnatic koos ervoor om rondom de botside van de map te spelen waardoor Bwipo’s Gnar tegen SK-nieuwkomer Sacre op een eiland werd gelaten. Het werd de grote Rekkles & Nemesis-show toen beide spelers de grond aanveegden met SK, terwijl Bwipo vooral op splitpush-dienst werd gezet. ‘Rookie of the Spring Split’ Selfmade was voor SK vrijwel onzichtbaar terwijl Broxah overal tegelijk leek te zijn. Mede dankzij het sterke optreden van de jungler van Fnatic wisten ze te winnen.

België tegen Nederland

Op zaterdag speelden Febiven en Bwipo tegen elkaar. Fnatic en Misfits hadden beiden al een overwinning op zak en wilden graag ongeslagen blijven. Febiven ging net als de eerste game snel dood en werd First Blood voor Broxah, die zijn goede vorm van vrijdag doorzette.De early-game was in het voordeel van Fnatic, maar Misfits wist door goede controle over neutrale objecten en scaling terug in de game te komen. Febiven speelde goed maar het was Hans Sama die weer voor Misfits de show stal. Bwipo had weer splitpush-dienst, ditmaal op Jax, en wist met Broxah en Hylissang een Baron te stelen. Fnatic bleef in de wedstrijd en het was uiteindelijk Hylissang die een fenomale flanking uit wist te voeren. Fnatic had het in hun tweede game zwaar, maar wist uiteindelijk af te rekenen met Misfits en eindigt het eerste weekend met 2-0.

Ongelukkige speelronde Special

Special kwam met Excel Esports in actie tegen Schalke 04 ondanks de eerdere berichten dat hij gepasseerd zou zijn. Excel had met adc-speler Hjarnan nieuw en ervaren bloed aangetrokken en zette een zeer sterke partij neer. Beide teams kozen voor een late-game draft met genoeg frontline en damage in de vormen van respectievelijk Vayne en Jinx. Het was dan ook een spannende game die onzettend mooi was om naar te kijken. Er werd wederzijds veel respect getoond, waardoor er in de eerste dertig minuten maar een handjevol kills werden gemaakt. Special’s Jayce focuste zich voornamelijk op zijn farm en een veilige langingfase. Het was nieuwkomer Hjarnan die Excel in de game hield, maar even laterzich driemaal liet verrassen en ten prooi viel aan Upset’s Vayne. Na veertig minuten verloor Excel haar eerste, maar zeer sterke, game.

Op zaterdag mocht Special wederom beginnen tegen Rogue en ging het lang gelijk op tussen beide teams. Special was actief op zoek naar kansen maar het leek alsof Excel niet door durfde te drukken. Na ruim 35 minuten spelen is het weer Hjarnan die zichzelf niet goed positioneerde waardoorRogue de game won en Excel na twee goede wedstrijden voorlopig op een gedeelde laatste plaats staat.

Uitslagen LEC week 1:

G2 Esports - Splyce 1-0
Origen - Team Vitality 1-0
Rogue - Misfits Gaming 0-1
Fnatic - SK Gaming 1-0
Schalke 04 - Excel Esports 1-0

Excel Esports - Rogue 0-1
SK Gaming - Schalke 04 1-0
Splyce - Team Vitality 1-0
Misfits Gaming - Fnatic 0-1
Origen - G2 Esports 0-1

Tussenstand LEC na week 1:

1. Fnatic (2-0)
1. G2 Esports (2-0)
3. SK Gaming (1-1)
3. Origen (1-1)
3. Rogue (1-1)
3. Misfits Gaming (1-1)
3. Schalke 04 (1-1)
3. Splyce (1-1)
9. Excel Esports (0-2)
9. Team Vitality (0-2)

Deel: