Beeld: ADUMON.com

Nieuws

G1do: "Ik heb respect voor Game Fist"

10 juni 2019, 17:14 · Laatste update 27 juni 2019, 18:59

Geheel tegen de verwachting in stond Defusekids niet met de trofee in handen aan het einde van de Kayzr League finale In plaats daarvan ging Game Fist met de glorie aan de haal. We spraken met teamcaptain G1do om te horen hoe hij over de match denkt en wat er allemaal is gebeurt waardoor het zover kon komen. 

Het leek erop dat het, in de woorden van g1do, een typische 'Benelux finale' zou worden. Defusekids zou ten tonele verschijnen, het team waar ze tegen moesten spelen simpelweg oprollen en terug naar huis met een trofee en een cheque. Het liep heel anders. "Misschien is dat ook wel één van de redenen dat we verloren hebben", geeft de captain toe.

Vroege voorsprong

Want het begon zo vlekkeloos voor het team. De wedstrijd begon op Train, een comfortabele map voor Defusekids. Veel ervaring gekoppeld met veel schietkracht betekende dat ze uit de startblokken schoten. De eerste map werd beslecht in het voordeel van de torenhoge favorieten. Ook de tweede map zorgde er ongetwijfeld voor dat de toeschouwers in de Kinepolis van Antwerpen een simpele en snelle 3-0 verwachtten. Inferno werd met 16-1 gewonnen en Game Fist leek uit het veld geslagen. 

Toen kwam Nuke. Wederom een map die Defusekids goed ligt. Ook het verloop van de pot zorgde ervoor dat niemand dacht dat er een vuiltje aan de lucht was. Al helemaal Defusekids niet. "We stonden met 12-10 voor op CT Nuke. Daar voelde het alsof Game Fist definitief gebroken was en we de finale gewonnen hadden", zegt g1do.

Comeback

De werkelijkheid bleek anders. "Op Nuke was er geen moment dat we dachten dat we zouden verliezen, maar vanaf die 12-10 kantelde de wedstrijd en speelde Game Fist een paar rondes erg sterk uit", zegt G1do. Het grootste probleem was volgens hem het idee dat heerste binnen Defusekids dat de wedstrijd niet meer kon worden weggegeven. "We hebben veel fouten gemaakt zoals overpeeken omdat het voelde alsof de game binnen was. Dit is een groot leermoment voor ons geweest: een finale is pas gewonnen als je met de beker staat."

Het bleek het begin van het einde, want Game Fist wist Nuke verrassend te winnen. "Na die game zei ik tegen het team dat we op Mirage vanaf het begin af aan weer volledig gefocust moesten zijn. Als je Game Fist op dat moment nog een paar rondes geeft, dan wordt het echt weer een game. En tsja, dat gebeurde dus." Mirage werd verrassend genoeg ook door Game Fist gewonnen, waardoor de score gelijk opging: 2-2 in mappen. "Natuurlijk hebben we de game een beetje weggegeven en mag je deze finale nooit zo weggeven, maar vanaf de T-side op Nuke begon Game Fist echt heel sterk te spelen en sinds dat moment waren ze zeker het sterkere team", geeft G1do eerlijk toe. "Vooral kzealos en Bowen hebben een sterke performance neergezet. Ik heb zeker respect voor Game Fist en hoe ze de finale hebben gespeeld."

De laatste map, Vertigo, werd de Bowen-show. De talentvolle speler wist meer dan dertig kills te pakken en leek zo eigenhandig zijn team naar de overwinning te slepen. Het eindresultaat was een teleurgesteld Defusekids. Echter, het seizoen is nog geen ramp. Er zijn nog genoeg prijzen waar Defusekids voor kan strijden. "We moeten hier van leren en dit soort fouten nooit meer maken. We gaan nu de focus op ESEA Advanced leggen en er natuurlijk voor zorgen dat we de ESL Dutch Championship en Mijn Domein Masters-prijzen binnenhalen."

(Foto: ADUMON.com)

Deel: