Nieuws

Nintendo kondigt twee DLC personages aan tijdens E3

11 juni 2019, 20:27 · Laatste update 30 juni 2019, 10:52

Nintendo heeft bij hun presentatie vanavond twee nieuwe DLC personages voor Super Smash Bros Ultimate laten zien, namelijk The Hero van de Dragon Quest serie en Banjo-Kazooie van de Banjo-Kazooie serie. Beide personages zijn grote favorieten en veel spelers zijn erg blij met hun bekendmaking.

De presentatie van Nintendo begon met een trailer voor The Hero, een personage uit de Dragon Quest serie. Het personage neemt de vorm aan van een zwaardvechter en heeft qua uitrusting en moves veel weg van Link. Maar dat is maar het begin, want uit de trailer bleek dat The Hero vele vormen van magie tot zijn beschikking heeft.

The Hero kan verschillende spells uit de Dragon Quest games gebruiken om zijn tegenstanders te bevechten. Deze spells zijn vanuit een menu wat net uit de Dragon Quest games komt te selecteren en verbruiken ook MP. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt er voorlopig op dat het een erg veelzijdig personage zal worden.

Het personage heet The Hero omdat je via verschillende skins andere hoofdpersonages uit de Dragon Quest serie kan spelen. Met de standaard skin zal de spelers spelen met The Luminary uit Dragon Quest XI, maar een goed gedeelte van de Dragon Quest serie is in het personage verwerkt. The Hero wordt in de zomer van 2019 uitgebracht, dus op hem wachten zal niet langer dan een paar maanden duren.

Banjo is ook van de Partij

Het tweede DLC personage voor Smash Ultimate werd later in de presentatie getoond. Banjo-Kazooie zal in de aankomende herfst uitgebracht worden als het derde personage in de Fighter Pass. Voor velen was Banjo een enorme verrassing, omdat het Nintendo 64 icoon niet meer in de handen van Nintendo is. Banjo-Kazooie is bedacht door Rare, een bedrijf wat in 2002 werd opgekocht door Microsoft. Hierdoor licht de rechten van het personage bij Microsoft, een van de grootste concurrenten van Nintendo. Desondanks komen de beer en de vogel nu toch naar Smash. Het hoofd van Xbox, Phil Spencer, had al diverse keren gehint naar dat hij openstond voor het idee om Banjo in Smash te stoppen. Nu is dat dan eindelijk gebeurt en de fans kunnen niet blijer zijn.

Het duo lijkt voornamelijk te specialiseren in directe combat, hoewel ze wel een aantal interessante projectielen tot hun beschikking hebben. Kazooie kan eieren schieten en net zoals in de games heb je de keuze uit een paar verschillende typen eieren. Voorlopig hebben we alleen de normale eieren en het explosieve granaatei gezien, maar we hebben een groot deel van zijn moves nog niet gezien. Het is voorlopig nog even afwachten en speculeren hoe de rest van zijn moves eruit gaat zien.

De E3 presentatie van Nintendo was erg kort, maar ook verrassend als het gaat om Smash. Twee uitzonderlijke gastpersonages worden aan de game toegevoegd en er is weer genoeg Smash content te analyseren. Het lange wachten voor meer nieuws is nu voorbij, nu nog wachten op dat ze uit zijn.

Deel: