Nieuws

TA-headcoach MajstorvLoL: "Ik denk niet dat wij gaan winnen"

12 juni 2019, 06:46 · Laatste update 27 juni 2019, 18:58

Komende zondag gaan Defusekids, Team Animals, Team Echo Zulu en Sector One onderling uitmaken wie de winnaar van het ESL Dutch Championship Summer wordt. Defusekids en Team Animals nemen het in de ene halve finale tegen elkaar op en Sector One en Echo Zulu in de andere. Het vertrouwen bij Team Animals is meestal vrij hoog, maar coach MajstorvLoL is verrassend bescheiden. 

Waar toplaner Dinoricar vorige week nog vol vertrouwen vooruit keek naar de halve finale tegen Defusekids is de coach van Team Animals vele malen minder optimistisch: "Er spelen een aantal dingen en wij zullen niet met onze main line-up spelen. We hebben Hatred en Latro niet op tijd kunnen laten invliegen door ons verlies tegen Solwing en spelen nu met Clown Sky en Amour Faya" aldus MajstorvLoL. "Defusekids speelt niet op het niveau dat ze moeten spelen, maar ik denk niet dat wij gaan winnen."

De coach aan de andere kant, Jigly, kijkt juist wel uit naar de ontmoeting met Team Animals. "Ik had vanaf het begin verwacht dat zij de vierde plek zouden krijgen achter ons, Sector One en Echo Zulu. Ze zijn sinde de BPL een team om rekening mee te houden en hebben met Jkalam een goede carry en op de midlane de consistente Karnemel." vertelt de coach van Defusekids. "Ook denk ik dat de andere teams het niveau net niet aankunnen. Solwing is erg inconsistent, Sector One Academy ziet er de laatste tijd zwakker uit dan ze zijn en New Dynasty heeft nog tijd nodig."

Jigly verwacht wel een redelijk makkelijke overwinning maar waakt voor onderschatting: "Onze voorbereiding is erg belangrijk om ons voor te bereiden op verschillende speelstijlen en gameplannen. Helaas gaat dat door werk en school van de spelers soms gewoon niet. Alsnog zijn wij duidelijk de favoriet, maar we onderschatten Team Animals zeker niet." TA-coach MajstorvLoL verwacht dus geen finaleplek maar is verre van tevreden met dat resultaat: "Met alle omstandigheden, zoals het feit dat we niet gescrimd hebben, hebben we een redelijk resultaat neergezet. Een vierde plek is echter niet mijn niveau en dus niet voldoende."

Na de verwachte winst op Team Animals denkt Jigly in de finale Sector One te treffen voor een klassieke eindstrijd. "Sector One is net een tikkie sterker dan Echo Zulu en zal gebruik maken van het feit dat Echo Zulu altijd rustig speelt. Night zal een grote rol gaan spelen, maar ik ben ook benieuwd hoe Nightmares het zal doen. Hoe dan ook worden het hele spannende finales." aldus Jigly. Wie die finale gaat winnen staat volgens hem wel vast. "Na een agressieve early game en een redelijk matig gespeelde midgame winnen wij met 2-1 van Sector One."

Bekijk komende zondag vanaf 12:00 de finales van het ESL Benelux Championship op het Twitch-kanaal van ESL Benelux.

Deel: