Nieuws

Pro’s zijn onder de indruk van The Hero

12 juni 2019, 11:55 · Laatste update 30 juni 2019, 10:52

Veel Super Smash Bros Pro’s zien na de reveal trailer van The Hero uit Dragon Quest veel potentie in het DLC personage. Spelers zijn vooral benieuwd naar hoe het mana-systeem waarmee The Hero zijn spells kan gebruiken gaat werken en hoe het personage daardoor gaat functioneren.

Gisteren kregen we tijdens de E3 presentatie een trailer van het nieuwe DLC personage uit Dragon Quest. Nu hebben pro’s wat meer tijd gehad om deze trailer te analyseren en te kijken hoe het personage zal functioneren. De eerste indrukken na deze analyse zijn erg positief, want The Hero heeft naast een zwaard zoveel spells tot zijn beschikking dat de diversiteit van aanvallen enorm groot zal zijn. Zijn zwaard-aanvallen zien er op zichzelf al erg goed uit en zeker in de lucht hebben de aanvallen van The Hero veel bereik en lijken ze ook nog eens erg snel. Een paar van zijn aanvallen doen spelers erg denken aan de aanvallen van Ike, die bekend staan om hun grote bereik en hun veelzijdigheid. Als The Hero ook zulke aanvallen heeft kan het nog wel eens een lastig personage worden om tegen te spelen.

De vele opties van The Hero

Naast zijn zwaard heeft The Hero een grote collectie aan spells tot zijn beschikking. De combinatie van de twee zal ervoor zorgen dat The Hero een erg veelzijdig personage zal worden. Een van de eerste spelers die aan de slag ging om alles te analyseren was Ramses. Wij vroegen hem naar zijn eerste indruk, hoe hij denkt dat het mana-systeem gaat werken en wat hij van het personage vindt.

“The Hero ziet eruit als een personage voor mensen die opties willen. Veel opties hebben is goed, maar het komt altijd met een prijs. In dit geval is de prijs dat zijn opties waarschijnlijk gelimiteerd zijn door mana, een resource die je als speler in de gaten zal moeten houden. Je keuzes hebben dus veel invloed op de rest van de match. We weten namelijk nog niet of je mana terug kan krijgen. Dit creëert inconsistentie, aangezien je niet altijd op al zijn aanvallen kan rekenen, vandaar dat zijn zwaard handig uit komt. Dat is dan weer wel heel betrouwbaar. Kortom, een personage voor degene die houden van heel opties hebben en diepe keuzes maken. Meer opties betekent vaak meer potentieel voor een karakter om goed te zijn. De balans zal hem voornamelijk zitten in het mana-systeem en hoeveel mana de spells gaan kosten. Het gaat er heel erg aan liggen of dat hij met de juiste beslissingen geweldig is, of dat zelfs met goede keuzes de mana een te significante beperking is, zoals bijvoorbeeld met Robin's items. Ik heb wel goede hoop voor The Hero."

The Hero zal zeker een uniek personage worden, zeker omdat hij veel van zijn Dragon Quest mechanics met zich meebrengt. Spelers hebben nog tot de zomer om zich voor te bereiden en uit te vogelen hoe het personage werkt, maar voorlopig zijn de eerste indrukken erg positief.

Deel: