Nieuws

Dit zijn de 32 teams op PUBG Global Invitational.S

Dit zijn de 32 teams op PUBG Global Invitational.S

Onlangs kondigde PUBG Corp hun nieuwste LAN-toernooi aan, het eerste offline globale PUBG-toernooi gehost door PUBG zelf sinds het WK in 2019. Het toernooi, wat van 2 februari tot 28 maart duurt, bevat 32 teams uit acht regionen. Europa heeft samen met China de meeste seeds, namelijk zeven.

Het organiseren van het toernooi ging niet volledig zonder controverse. Het toernooi, wat plaatsvindt in Zuid-Korea, mist bijvoorbeeld het Australische team Fury die bekend staat als één van de beste teams in de game. Volgens PUBG Corp was het onmogelijk om Australische teams te laten komen naar Zuid-Korea in verband met diens huidige corona-maatregelen, echter heeft het Amerikaanse team Shoot to Kill wel een invite gekregen – ondanks het feit dat ze een Australische teamcaptain hebben.

Wereldwijde selectie

In totaal zijn er tweeëndertig teams uitgenodigd, waarbij Digital Athletics, Ence, FaZe Clan, Natus Vincere, Team Liquid, TSM en Virtus Pro Europa vertegenwoordigen. Virtus Pro tekende eerder deze week het team Northern Lights, die twee van de drie PCS-toernooien wisten te winden. De teams Omaken en Tornado Energy zijn opvallend genoeg afwezig, ondanks betere prestaties tijdens de afgelopen paar toernooien.

Zowel Amerika en Zuid-Korea hebben vier seeds op het toernooi. Namens Amerika zijn dat Oath, Shoot to Kill, Soniqs en Zenith Esports, en voor Korea zijn het Afreeca Freecs, Damwon Gaming, Gen.G en T1. Damwon gaming is nog vrij nieuw in PUBG, nadat ze onlangs het Koreaanse powerteam Entus overnamen.

Azië en Latijns Amerika

Uit China zijn 4 Angry Men, Infantry, Multi Circle Gaming, Petrichor Road, Tianba Esports en Triumphant Song Gaming uitgenodigd. Zuid-Oost Azië heeft vijf teams op het toernooi, namelijk Attack All Around, Buriram United, Daytrade Gaming, DivisionX en LG Divine.

De overige zes seeds zijn verdeeld onder Japan, Chinees Taipei en Latijns Amerika. De laatste teams zijn Detonation White, Element.36, Global Esports Xsset, K7 Esports, Furia Esports en Meta Gaming. Het is voor Latijns Amerika de eerste verschijning op een major sinds het WK vorig jaar.

Flinke prijzenpot

De teams zullen strijden om ongeveer drie miljoen dollar plus opbrengsten van een toekomstige pick’em challenge. Verder volgen ze een nieuw toernooistructuur, meer gecentreerd rondom het winnen van matches in plaats van kills en placement points. De PUBG Global Invitational.S werd eerder groots aangekondigd.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk