Beeld: HLTV

Nieuws

Team Liquid wint BLAST Pro Series LA

15 juli 2019, 18:05 · Laatste update 15 juli 2019, 18:05

Team Liquid is wederom de kampioen van een toernooi. In Los Angeles werd gisteren de BLAST Pro Series gewonnen. In de finale nam Liquid het op tegen FaZe Clan, van wie ze met 2-0 wonnen. 

Team Liquid is niet te stoppen. Na ESL One Cologne kan er weer geld worden gestort op de rekening van het team. Liquid won in Los Angeles namelijk de BLAST Pro Series. Het team nam het in de finale op tegen FaZe. FaZe bleek echter niet opgewassen tegen Liquid. Na twee vrij eenzijdige mappen was de wedstrijd gedaan en ging Liquid naar huis met 125.000 dollar. 

Nuke

De wedstrijd begon op Nuke, een map die ook in de groepsfase aan bod kwam in de wedstrijd tussen deze teams. Liquid slachtte FaZe in die wedstrijd af, maar het gemixt Europese team voelde zich toch gesterkt om de map opnieuw te kiezen. 

Liquid begon op de sterkere CT-helft en liet ook meteen zien waarom CT wordt gezien als sterkere kant. Ze snelden naar een 11-4 voorsprong. Hier en daar kreeg FaZe wel wat rondes, maar ze wisten maar geen grip op de wedstrijd te krijgen.

Toen FaZe CT werd verloren ze de pistoolronde maar wisten wel de daaropvolgende rondes te winnen. Hierdoor kwamen ze enigszins terug in de wedstrijd. Tot Liquid tegengas begon te geven en op matchpoint kwam. De wedstrijd leek gedaan, maar FaZe wist zich wederom terug in de wedstrijd te vechten en kwam heel dichtbij. In de laatste ronde van de wedstrijd lukte het ze zelfs om in een drie-tegen-één-situatie te komen, maar EliGE wist deze op wonderbaarlijke wijze te clutchen, waardoor map één naar Liquid ging met een score van 16-13. 

Inferno

Het leek erop dat FaZe de wedstrijd niet meer zag zitten na Nuke, want Inferno werd een complete afgang voor het Europese team. Ze begonnen op de makkelijkere CT-helft maar werden helemaal zoek gespeeld door Liquid. Continu werden er gaten gevonden in de verdediging waar Liquid dankbaar gebruik van bleef maken. De eerste helft eindigde met een score van 9-6 voor Team Liquid. De wedstrijd was hiermee zo goed als gespeeld. 

Dat bleek even later ook, want FaZe wist geen enkele ronde te winnen op hun T-helft. Ze kwamen soms wel dichtbij, maar het leek erop alsof het team klaar was om naar huis te gaan. Liquid won met 16-6 en kreeg daarbij naast de trofee ook een aardige cheque van 125.000 dollar. 

Deel: