Nieuws

Fortnite World Cup: Bugha wint solo-toernooi en 3 miljoen dollar

28 juli 2019, 21:02 · Laatste update 30 juli 2019, 17:19

Het Fortnite WK zit er op! Het laatste toernooi van de World Cup werd bekeken door meer dan twee miljoen mensen. Uiteindelijk nam de Amerikaan Bugha de Fortnite World Cup-titel en 3.000.000 dollar mee naar huis. De enige speler uit de Benelux, de Belg DRG, werd 45e.

In game 1 zagen we veel favorieten vroeg geëlimineerd worden. Onder andere Tfue en Mongraal wisten niet te overleven tot de eindfase van het potje. Uiteindelijk won de Amerikaan Bugha de eerste game met maar liefst negen eliminaties. Hierdoor wist hij meteen negentien punten te pakken.

Game 2 verliep voor Bugha minder goed. Vroegtijdig werd de klassementsleider al uitgeschakeld. Na een hectische endgame wist de fransman Skite de Amerikaan Dubs te elimineren voor de Victory Royale. In game 3 wisten Skite en Dubs wederom tot de top vijf door te dringen. Skite werd uiteindelijk als derde geëlimineerd en Dubs wist de game te winnen.

In de tussenstand bleef Bugha door een redelijke derde game bovenaan staan. In game 4 stal de jongste speler van het toernooi, KING, wederom de show. Met name zijn agressieve speelstijl trok veel camera-aandacht. Nadat KING uitgeschakeld werd, was het de beurt aan Mongraal om de show te stelen. Hij wist door middel van zes eliminaties tot de laatste twee spelers door te dringen. Speler Psalm was Mongraal echter te slim af en pakte de Victory Royale.

Game 5 begon wederom goed voor KING, maar uiteindelijk werd de jonge speler toch vroeg geëlimineerd. De Belg DRG wist eindelijk door te dringen tot de laatste tien spelers, maar alle ogen waren uiteindelijk gericht op Bugha. Hij met drie eliminaties en een top vijf plek zijn voorsprong in het algemene klassement uitbreidde. Uiteindelijk wist Kreo de Victory Royale te pakken. Kreo tekende samen met Rojo bij de esports-organisatie Lazarus.

In de laatste game wist Bugha het wederom lang uit te houden. Door de voorsprong van vijftien punten was hij vrijwel verzekerd van winst na de uitschakeling van de, op dat moment, nummer twee: Psalm. Lachend werd Bugha als vijfde in het spel uitgeschakeld, en uiteindelijk wist Crue de Victory Royale te pakken.

Bugha wint 3 miljoen dollar in het Fortnite World Cup solo-toernooi

Gisteren won de Nederlander Rojo 2.2 miljoen dollar in het duo-toernooi. Vrijdag wist Airwaks de Pro-Am te winnen en werd Svennoss zesde in het creative-toernooi.

 

Deel: