Nieuws

Fortnite World Cup winnaar betaalt 1.5 miljoen aan belasting

30 juli 2019, 19:57 · Laatste update 1 augustus 2019, 10:28

De winnaar van het WK Fortnite Bugha moet naar verluid 1.500.000 dollar aan belastinggeld betalen. Hij houdt waarschijnlijk minder dan de helft over van het totale prijzengeld; 3 miljoen dollar. Er is namelijk een grote kans dat hij ook nog een klein percentage moet afdragen aan zijn organisatie: Sentinels.

De berekening werd gemaakt door Ryan, een bekende Counter-Strike: Global Offensive journalist van RushBMedia. Hij benadrukt wel dat het om een simpele belastingberekening gaat en dat het geen officieel rapport is. De reden dat Bugha zoveel zou moeten inleveren heeft te maken met het feit dat hij twee keer belasting moet betalen. De federale belasting en aan de staat New York.

In Nederland ligt het betalen van belasting van toernooiwinsten uit gaming erg complex. In tegenstelling tot belasting uit Pokertoernooien, wat onder de kansspelbelasting valt, is er geen overkoepelende regeling voor winst uit gaming. De Nederlander Rojo won tijdens de Fortnite World Cup 1.125.000 dollar, ook Svennoss en Mitr0 namen flinke geldbedragen mee naar huis. In het weekblad voor Fiscaal Recht uit januari kun je meer over teruglezen over hoe het in Nederland werkt.

Deel: