Nieuws

Super Smash Bros Ultimate Patch 4.0.0: Bijna alleen maar winnaars

1 augustus 2019, 09:28 · Laatste update 1 augustus 2019, 09:28

Patch 4.0.0 van Super Smash Bros Ultimate brengt balance changes met zich mee, maar niet zo veel en significant als de voorgaande patches. Desondanks zijn sommige personages er flink op vooruit gegaan. Naast algemene veranderingen aan bijna de hele cast zijn een paar specifieke personages flink gebuffed.

Er zijn twee veranderingen die voor bijna elk personage gelden: iedereen wordt nu even snel wakker nadat ze in slaap zijn gevallen en personages met een Down Air die gelijk naar beneden gaat blijven nu niet meer in de lucht hangen als ze die aanval gebruiken na zelf net geraakt te zijn. Dit laatste was in Smash 4 al uit te voeren, maar het is nu pas opgelost. Neem als voorbeeld Mr. Game & Watch. Met Game & Watch zijn Down Air vlieg je gelijk naar beneden met een sleutel. Als je geraakt wordt als Game & Watch en de lucht in vliegt, kon je vroeger Down Air doen en in de lucht blijven hangen maar wel nog steeds de hitbox van de sleutel houden. Dit is nu bij iedereen verwijderd. Hoewel de verandering niet super significant is volgens de spelers, was het wel een ergernis. Verder zijn er nog een paar specifieke personages gebuffed.

Lucas

Lucas is een personage dat altijd redelijk onder de radar is gebleven, ook al was hij al best goed. Er zijn weinig Lucas mains in Nederland, laat staan in Europa. Met de veranderingen in 4.0.0 zullen er misschien wat meer Lucas spelers verschijnen. Zijn Ftilt is een stuk sterker, waardoor het bijna even sterk is als die van Pichu voordat die generfed werd. Ook Lucas zijn Up Smash is beter, nu hij voor een langere tijd onkwetsbaar is aan het begin van de aanval.

Met een aantal kleine veranderingen hier en daar is Lucas een stuk sneller. Wij vroegen WhYYZ, de beste Lucas speler van Europa, naar zijn mening over de nieuwe Lucas. "Lucas voelt veel sterker in de Neutral, hij is veel sneller en kan veel harder raken dan voorheen. Met de nieuwe Up Smash kan ik nieuwe manieren vinden om shields te breken. Hij voelt veel beter".

Ridley

De leider van de Space Pirates was niet zo eng als zijn naam misschien deed denken, maar na 4.0.0 maakt hij zijn reputatie wel waar. Bijna alles wat Ridley voorheen gebruikte is beter geworden. Up Smash slaat tegenstanders verder weg, Up Air heeft een sterkere sweetspot en hij kan makkelijker en sneller terug komen naar de stage. Veel spelers hebben al geconcludeerd dat deze veranderingen enorm zijn voor Ridley, een personage wat voorheen weinig tot geen aandacht heeft gekregen. Over het algemeen killt Ridley nu veel eerder, en is hij veel minder kwetsbaar na het gebruiken van sommige aanvallen. Hopelijk resulteren deze buffs in meer Ridley spelers, of overtuigd het oude Ridley spelers om hem weer op te pakken.

Pokémon Trainer 

Pokémon Trainer heeft zowel een buff als een nerf gekregen. Ivysaur is een stuk minder goed geworden, maar Charizard is in vergelijking nu een stuk beter. Ivysaur was altijd overduidelijk de sterkste Pokémon van de drie die de trainer tot zijn beschikking had. Een van de sterkste eigenschappen van Ivysaur was hoe goed hij zich staande kon houden op de stage en hoe makkelijk hij een tegenstander het veld uit kon slaan. Beide aspecten zijn generfed. Razor Leaf was een van zijn sterkste tools op de stage en die aanval is nu een stuk slomer geworden waardoor de move minder te spammen is. Daarnaast zijn de twee sterkste kill moves van Ivysaur, UpB en Down Air, ook flink aangepakt. UpB is veel lastiger om goed te raken en de maximale knockback te krijgen, en de hitbox van Down Air is een stuk kleiner.

Charizard daarentegen kan veel meer druk uitoefenen op de stage na patch 4.0.0. Veel van Charizard zijn aanvallen veroorzaken meer knockback, en zijn Nair heeft nu dusdanig weinig cooldown dat het te spammen is. Het is nu nog maar de vraag of Ivysaur de beste Pokémon van de trainer blijft, of dat Squirtle of Charizard die titel gaan afpakken.

De volledige patch notes zijn te lezen op de website van Nintendo, want er zijn nog veel meer veranderingen naast de bovengenoemde. Deze patch zal niet gebruikt worden op EVO, omdat de patch te kort van te voren is uitgekomen en spelers niet genoeg tijd hebben gehad om zich aan te passen aan de veranderingen. We zullen dus niet meer Ridleys gaan zien bij EVO, maar aardig wat personages zijn er gelukkig wel flink op vooruit gegaan zonder dat het ten koste ging van de goede personages.

Patch 4.0.0 bracht naast deze veranderingen ook The Hero naar Super Smash Bros Ultimate, een erg controversiële toevoeging volgens velen. 

Deel: