Nieuws

Fortnite seizoen X: veranderingen in arena modus

1 augustus 2019, 10:01 · Laatste update 1 augustus 2019, 10:03

De competitieve modus van Fortnite heeft een totale herstructurering gekregen. Hiermee lijkt Epic Games zich voor te bereiden naar de opzet van de Championship Series. De leagues zijn weg en er zijn nu in totaal tien divisies.

Het vorige systeem waarbij er de Open, Contender en Champion League waren met elk zeven divisies is op de schop. Epic Games lijkt voor een simpelere route te zijn gegaan. Tien divisies, verdeeld over nul tot 14000+ punten. Je begint in de Open I divisie en werkt uiteindelijk je weg naar de Champion III divisie.

Per game kun je punten verzamelen, eliminaties leveren twintig punten op, een Victory Royale zestig. Ook het behalen van de top 5, 10 en 25 geven je extra punten. Spelers verliezen punten door elk spel een buskaartje te moeten betalen. Afhankelijk van welke divisie kan dit oplopen tot tien punten. Ga je meteen dood, dan verlies je dus punten.

Door het scheiden van spelers in meer divisies luistert Epic Games naar de competitieve community. De scheiding was in het vorige systeem niet ideaal waardoor spelers met enorm hoge vaardigheid soms bij spelers in het spel zaten die minder goed waren. Het nieuwe seizoen gaat van start met een Trio en Solo arena modus.

Arena modus puntwijziging en meer divisies

Meer over seizoen X lees je in onze andere geschreven verslag, waarin we de patch notes uitgebreid bespreken.

Deel: