Nieuws

Hendrik "BugZ" Noben stopt met coachen CSGO

1 augustus 2019, 15:00 · Laatste update 1 augustus 2019, 15:11

Hendrik "BugZ" Noben, de voormalige coach van onder andere Defusekids en Wiseguys, heeft aangegeven dat hij stopt met coachen in CSGO. In een verklaring legt hij uit dat het coachen te weinig opbracht om voort te zetten. Echter, hij sluit een terugkeer naar het coachen niet uit. 

Hendrik "BugZ" Noben stopt per direct met het coachen van teams in CSGO. Dat zegt hij in een verklaring, die hij later ook publiceerde op zijn Twitter. In die verklaring is te lezen dat het voor BugZ simpelweg niet meer rendabel is geworden om teams te coachen. Dit omdat hij naar eigen zeggen niet meer genoeg tijd kan vrijmaken om zich volledig in te zetten voor het coachen. 

BugZ is het meest bekend van zijn tijd bij Defusekids. Als onderdeel van dat team wist Defusekids een eindnotering van 9-16e bij het 28e seizoen van ESEA Advanced te behalen, en wonnen ze de ESL Benelux Summer 2018 en het tweede seizoen van Kayzr League. Daarvoor was hij ook actief als coach bij Vanguard eSports, waar hij samen met dat team als derde eindigde tijdens het eerste seizoen van de Kayzr League. Na zijn verblijf bij Defusekids ging hij onder andere nog aan de slag bij Wiseguys, dat aardig presteerde in de MijnDomein Masters-competitie. 

Klik op de afbeelding hieronder voor een video van Newsmonkey over BugZ toen hij nog een coach was voor Defusekids

De volledige verklaring van BugZ is hieronder te lezen: 

Hoi allemaal

Bij deze deel ik jullie mee dat ik stop met coaching / analyzing van esport (CSGO) teams.
Ieders leven evolueert, zo ook het mijne. Ik heb niet meer als 24u in een dag en dat wil zeggen dat ik keuzes moet maken. Projecten waar ik tijd in stop moet filteren. Esport is van al mijn activiteiten het minst rendabel momenteel, vandaar de beslissing om te stoppen.
Ik heb hard gevochten om de Benelux scène een betere plek te maken en denk dat dit ook wel voor een stuk gelukt is.
Al mijn projecten, die ik aanneem, werk ik graag onder het motto: goed of niet. Momenteel kan ik niet voldoende tijd vrijmaken om een team goed te begeleiden.
Afgelopen week meldde ik het nieuws reeds aan mijn team waar ik nog af en toe lichtjes actief mee was: AlexJ, Infernal, xLee, Hassan en Masti.
Ik wens hun te bedanken voor de leuke momenten die we samen hadden, maar niet enkel hun. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de geweldige tijd die ik beleefd heb binnen esport.
Zie je mij nu volledig niet meer terug? Had je gewild! Als je mij kent weet je dat ik esport niet zomaar ga kunnen loslaten. Mogelijks zie je me nog terug als caster, freelance analist of wie weet ooit terug als coach.
Momenteel zie ik echter geen periode naderen waar ik de nodige tijd ga hebben voor de return die ik eruit haal. Moest dat wijzigen sta ik te springen om opnieuw achter mijn computer te kruipen en een team te coachen!

Danku voor alles!
Tot snel amigo's!
Hendrik 'BugZ'

Deel: