Nieuws

Alles wat je moet weten over de FIFA 19 eWorld Cup

2 augustus 2019, 10:11 · Laatste update 2 augustus 2019, 11:37

Vandaag is het eindelijk zover, de FIFA 19 eWorld Cup is van start gegaan! Het grootste digitale FIFA-toernooi, bestaande uit 32 spelers uit de hele wereld, zal tot en met 4 augustus gespeeld worden en uitmaken wie de onbetwiste FIFA-kampioen is en 250.000 dollar mee naar huis neemt. Het WK is dit jaar toegankelijker en zichtbaarder dan ooit en bevat daarnaast een aantal interessante Nederlandse deelnemers.

Format

Dit jaar zal de eWorld Cup, dat van 2 tot en met 4 augustus gespeeld wordt, in Londen gehouden worden. 32 spelers, bestaande uit 16 Xbox- en 16 PS4-spelers die zich in de afgelopen maanden gekwalificeerd hebben via de Global Series playoffs, zijn verdeeld in vier groepen van 8 spelers. Elke deelnemer speelt 7 wedstrijden, waarna de beste vier speler van elke groep zich kwalificeren voor de Round of 16. De winnaars van deze fase gaan door naar de kwartfinales en de twee beste spelers per console spelen vervolgens de halve finale. De beste speler van de Xbox en de PS4 nemen het uiteindelijk in de ultieme finale, de Final Showdown, tegen elkaar op in twee wedstrijden, waarna de winnaar gekroond wordt tot de eWorld Cup kampioen 2019.

Ones to watch

Tijdens de Global Series playoffs hebben we al kunnen zien dat er genoeg verrassingen op de loer liggen. Naast de absolute favorieten voor de winst, Tekkz van F2 en Nicolas van FC Basel, zijn er een aantal kandidaten die als verrassingen door de playoffs kwamen en absoluut kans maken om ver te komen. Stokes, winnaar van de Xbox playoffs, maar ook onze eigen Lev Vinken die de finale van de PS4 playoffs bereikte, zijn daar twee van. Dani van Ajax eSports, die het niet al te best deed tijdens de playoffs, zal van goed huize moeten komen en moeten laten zien waarom hij tot de beste vijf Xbox-spelers behoort. Ook de Brazilianen Tore van Ajax eSports en Zezinho van Team Gullit zullen we uiteraard op de voet volgen tijdens dit toernooi. 

Toegankelijker en zichtbaarder

Dit jaar is het toernooi op meer kanalen en in meer talen dan ooit toegankelijk. Voor het eerst wordt het WK uitgezonden met commentaar in zes talen: Arabisch, Chinees, Engels, Duits, Portugees en Spaans. Daarnaast is het toernooi dit jaar zichtbaar op meer kanalen, waardoor deze op meer manieren te volgen is. De bekendste en meest gangbare kanalen die we aanraden zijn doorgaans de officiële website van FIFA, YouTube en het officiële Twitch-kanaal van FIFA. 

Uiteraard gaan wij het toernooi voor je volgen en verslaan, dus volg de stream en houd onze website in de gaten voor het belangrijkste nieuws. Let the games begin! 

 

Deel: