Nieuws

Fortnite Championship Series beginnen op 17 augustus met Trios

2 augustus 2019, 19:02 · Laatste update 2 augustus 2019, 19:08

Epic Games heeft zojuist haar nieuwste blogpost online gezet. Het bedrijf bespreekt daarin wat er na de Fortnite World Cup komt. Tijdens het WK Fortnite werden het kampioenschap al aangekondigd. In de blogpost laat Epic weten dat deze op 17 augustus gaat beginnen in de trio-categorie.

De eerste Fortnite Championship Trio Series zullen vijf weken duren. Gedurende de vijf weken zullen Trios op zaterdag en zondag kunnen strijden voor prijsgeld. Uiteraard gebeurd dit allemaal regio gebonden, zoals we gewend zijn van de Fortnite World Cup kwalificaties. Op 21, 22 en 23 strijden de top teams uit de regionen tegen elkaar, waarna uiteindelijk een regionale Season X Champion gekroond wordt.

Elk evenement heeft een eigen prijzenpot en bij elkaar zijn dit voor het gehele kampioenschap miljoenen. Epic laat weten dat er elke week ook twee extra Solo Cash Cups plaatsvinden op woensdag en donderdag. Het toernooi op woensdag is open voor iedereen in de contender divisie en daarboven. Op donderdag kun je alleen meedoen door in de champion divisie of hoger te zitten. Het eerste Solo Cash Cup toernooi is op woensdag 21 augustus.

Als laatste laat het bedrijf weten ook nog een Fortnite Spotlight toernooiserie te organiseren, dat wordt aangevoerd door bekende leden uit de community. Deze toernooiserie is gefocust op het creative gedeelte van Fortnite.

Deel: