Nieuws

FIFA 20 Ultimate Team: season objectives en nieuwe aanpassingsmogelijkheden

3 augustus 2019, 10:30 · Laatste update 3 augustus 2019, 10:30

Kerstmis is vroeg begonnen dit jaar voor FIFA-fans, aangezien EA onlangs weer met een flink pak informatie kwam over de Ultimate Team modus in de opkomende FIFA 20. De pitch notes staan deze keer in het teken van season objectives, nieuwe aanpassingsmogelijkheden en meer manieren om te spelen in FUT.

We zijn alweer aangekomen bij deel vier van de pitch notes van FIFA 20. Aan de communicatie zal het in dit geval niet liggen, want ook uit dit deel van de notes valt te lezen dat EA niet stil heeft gezeten voor FIFA 20. We zetten de belangrijkste punten even voor je op een rij. 

Season Objectives

EA heeft voor FIFA 20 flink wat tijd gestoken in objectives, een van de meest populaire aspecten van FUT 19. Deze zullen in de nieuwste FIFA verder gaan onder de naam Season Objectives. Het betreft hier geen revolutionaire aanpassingen, maar een manier om objectives diverser en herspeelbaar te maken. Zo zijn er in FIFA 20 nieuwe dagelijkse, wekelijkse, seizoensgebonden en dynamische (tijdgebonden) doelen die je kunt behalen met je individuele spelers en je team. Door objectives te behalen ontvang je XP en stijg je in level, waardoor je toegang krijgt tot steeds nieuwe en uitdagende objectives die betere beloningen bevatten.

De wens van fans om op meer manieren voortgang te boeken in FUT heeft ertoe geleid dat er twee extra soorten objectives zijn toegevoegd in FIFA 20:

  • Foundation Objectives: voor beginners
  • Milestone Objectives: lange termijn uitdagingen

Aanpassingsmogelijkheden

Ook dit jaar zijn er nieuwe mogelijkheden om je spelers en je club te personaliseren. Wat dat betreft is de toevoeging van Club Customization de grootste aanpassing. Dit jaar kun je met nieuwe thema's en tifo's (gigantische posters van je favoriete speler) voor je stadion, gepersonaliseerde ballen, logo’s en nieuwe celebrations, nóg meer een eigen stijl geven aan je club.

Nieuwe speelmogelijkheden

Voor FUT Friendlies is in FIFA 20 een nieuwe hub gemaakt. Eindelijk heeft het spelen van vriendschappelijke wedstrijden geen invloed op het contract of de fitheid van je spelers. Daarnaast is het mogelijk om, naast de klassieke wedstrijden, aangepaste regels in te stellen als je speelt met je vrienden. Daartoe heeft EA al vier aparte modi gecreëerd: 

  • Max Chemistry: alle spelers hebben maximale chemistry, waar je ze ook opstelt.
  • Swaps: drie startende spelers van elk team worden gewisseld door drie andere, willekeurige spelers. Doelpunten met die nieuwe spelers tellen dan ook nog eens dubbel.
  • Mystery Ball: de eigenschappen van de bal of van spelers veranderen tijdens het spelen
  • King of the Hill: genereert vlakken of zones op het veld die spelers moeten controleren. 

Team management

Kleine verbeteringen moeten het makkelijker maken voor nieuwe en ervaren spelers om bepaalde spel- en spelerstactieken snel te veranderen en te begrijpen. Ook is het nu makkelijker om via de team management tab nieuwe spelers te kopen, je eigen spelers te verplaatsen, tactieken te veranderen en consumables te gebruiken.  

Naasts de bovengenoemde punten zijn er verbeteringen gemaakt op het gebied van Squad Battles, de setup bij wedstrijden, Division Rivals, FUT Champions en de Companion App. Hierover kun je meer lezen op de pagina van de pitch notes van EA. 

Heb je de vorige pitch notes gemist? Deze ging over de nodige aanpassingen in FIFA 20 Pro Clubs. Houdt in ieder geval de website ook in de toekomst in de gaten, want dit is niet het laatste FIFA-nieuws waar we zoet mee zullen zijn.

Deel: