Nieuws

SK Gaming houdt droom op LEC play-offs levend

3 augustus 2019, 17:06 · Laatste update 3 augustus 2019, 19:50

Het is SK Gaming vanavond gelukt om haar Summer Split play-offdroom in leven te houden. Het Duitse team wist eerder deze avond directe concurrent Misfits Gaming overtuigend te verslaan en zo de vierde overwinning van dit seizoen te pakken. Hiermee staat SK Gaming op een gedeelde negende plaats met Misfits Gaming en Excel Esports (allen 4-10).

Na een goed begin van Summer Split (3-2) viel SK in een neerwaartse spiraal die leidde tot acht opeenvolgende nederlagen. Voor de wedstrijd van vanavond tegen Misfits werd SK academy-midlaner Janik 'Jenax' Bartels het vertrouwen gegeven boven midlaner Pirean. In een interview gaf Jenax vanavond aan dat SK's losingstreak vooral te wijten was aan een gebrek aan communicatie binnen het team. Volgens hem is er de afgelopen scrims wel duidelijk een verbetering te merken in het spel van het team.

Ondanks het 4-10 record kan SK (net als Misfits en Excel) nog steeds de play-offs bereiken. Het moet daarvoor wel alle vier resterende games winnen en hopen dat directe concurrenten een misstap maken. SK was eerder dit jaar de grote verrassing door, in haar LEC-debuut, de eerste ronde van de Spring Split Play-offs te bereiken. Deze werd echter verloren van Splyce.

De komende weken speelt SK nog tegen Team Vitality  (zaterdag 9 augustus 19:00), Splyce (zondag 10 augustus 18:00), Excel Esports (zaterdag 16 augustus 19:00) en Origen (zondag 17 augustus 21:00).

Je kunt de ontknoping van de League of Legends European Championship volgen op YouTube, Leagueoflegends.com of op het Twitchkanaal van Riot Games.

Deel: