Nieuws

Super Smash Bros Ultimate EVO 2019 Dag 2: Mr.R haalt bijna de top 12

4 augustus 2019, 09:02 · Laatste update 5 augustus 2019, 05:41

Op de tweede dag van het Super Smash Bros Ultimate toernooi op EVO 2019 verliep niets zoals verwacht en waren er links en rechts upsets te vinden. Veel prominente spelers liggen al uit het bracket, en onverwachte kandidaten hebben de top 8 weten te behalen. Beide Nederlandse deelnemers liggen er uit, maar hebben zich wel heel goed geplaatst.

De strijd voor top 8 op EVO 2019 was een regelrecht slachtveld voor Smash spelers. Veel spelers zijn vroeg uitgeschakeld of moeten via de losers kant van het bracket terug zien te komen. De meest opvallende upset is toch de winst van Kameme over MkLeo. MkLeo wordt gezien als verreweg de beste speler van de wereld. Kameme is sterke Japanse Megaman in zijn eigen recht, maar heeft dat nog niet veel laten zien in Amerika. Velen hadden daarom wel verwacht dat MkLeo zou winnen. Toch wist Kameme de Mexicaanse Joker te verslaan, waardoor de favoriet van het toernooi via de losers kant in top 8 kwam. Kameme zelf werd uiteindelijk 9e.

Mr.R en iStudying, de twee Nederlandse spelers op EVO, hebben beide de top 8 helaas niet weten te behalen. Mr.R wist uiteindelijk op een sterke 13e plaats te eindigen. Onderweg daar naar toe heeft hij ook Nairo verslagen, de huidige nummer acht van de wereld. iStudying wist ook sterke wins te behalen, met een win over onder andere Stroder. Stroder wordt gezien als een van de beste Greninja's van Amerika, maar iStudying wist de mirror match toch te winnen. Hij wist uiteindelijk op plaats 49.

De top 8 morgen ziet er als volgt uit.

Winners Side: 

Glutonny (Franse Wario) vs Raito (Japanse Duck Hunt Duo)

Tweek (Amerikaanse Pokémon Trainer) vs Samsora (Amerikaanse Peach)

Losers Side: 

ProtoBanHam (Japanse Lucina) vs Light (Amerikaanse Fox)

MkLeo (Mexicaanse Joker) vs Zackray (Japanse Wolf)

 

Morgenochtend om 04:00 zal de top 8 van start gaan. Het wordt nog een spannende top 8, want veel van deze spelers zijn erg aan elkaar gewaagd. De top 8 zal gestreamed worden op de hoofdstream van EVO. Een volledig overzicht van alle upsets van gisteren is te vinden op Reddit. Het gaat nog spannend worden wie de titel van EVO 2019 kampioen mee naar huis gaat nemen, want zoals gisteren te zien was kan alles gebeuren.

Je kunt in ons artikel van gisteren lezen hoe de eerste dag van het Super Smash Bros Ultimate toernooi op EVO 2019 verliep.

Deel: