Nieuws

MkLeo wint Super Smash Bros Ultimate toernooi op EVO 2019

5 augustus 2019, 05:40 · Laatste update 5 augustus 2019, 08:51

Na drie lange dagen is MkLeo de winnaar van het Super Smash Bros Ultimate toernooi op EVO 2019. De Mexicaanse Joker main wist zich via de losers side door het bracket heen te werken en topspelers zoals Glutonny en Tweek te verslaan. Dit is de tweede keer dat MkLeo een Smash toernooi wint op EVO.

Met bijna 3500 deelnemers was EVO 2019 het grootste Super Smash Bros toernooi ooit. Bijzonder aan deze top 8 was de verschillende nationaliteiten en characters. Met drie Japanners, drie Amerikanen, een Mexicaan en een Fransman was elke actieve regio gerepresenteerd. Ook speelde iedere speler in top 8 een ander personage, iets wat ook erg bijzonder is. Een van de hoogtepunten van de top 8 was de set tussen ProtoBanHam en Light. ProtoBanHam wist met zijn Lucina de Amerikaanse Fox volledig te domineren en weinig van hem over te laten. Hij wist de set dan ook te winnen met een sterke 2-0.

Ook was de set tussen Tweek en Glutonny eentje voor in de boeken. Dit was de eerste EVO voor de Frans Glutonny, en hij liet gelijk een sterke indruk achter. In de Winners Finals wist hij Tweek meerdere malen goed te voorspellen en hard af te straffen. Het was een ongelofelijk spannende set die zijn hoogtepunt bereikte in een hartstoppende game 5. Uiteindelijk wist Tweek te winnen en moest de Franse Wario main zich via losers verder vechten. Daar kwam hij gelijk MkLeo tegen die met een overtuigende 3-1 won.

Grand Finals Reset

In de Grand Finals kwamen Tweek en MkLeo elkaar tegen. MkLeo wordt gezien als de beste speler van de wereld, maar Tweek is op dit moment de nummer twee. Het was dus een enorm gewaagde set, en Tweek moest zich bewijzen om eventueel de nummer één plek te pakken. Het liep uiteindelijk uit in een reset, toen MkLeo de eerste set won met een 3-2.

In de reset kwam MkLeo een heel stuk sterker terug dan in de eerste set. De Mexicaanse Joker main had zich vrij moeiteloos door losers heen geslagen om uiteindelijk in de Grand Finals te belanden. Uiteindelijk wist hij daar ook Tweek te verslaan met een overduidelijke 3-0 overwinning. Tweek was een paar keer enorm dichtbij om de set te pakken, maar bleek hij geen antwoord te hebben op MkLeo. Bijna 280.000 kijkers zagen de nummer één van de wereld zijn titel verdedigen en EVO 2019 winnen, waardoor het het meest bekeken EVO evenement ooit werd.

De top 8 ziet er als volgt uit.

1e: MkLeo (Joker, Mexico)

2e: Tweek (Pokémon Trainer, Amerika)

3e: Glutonny (Wario, Frankrijk)

4e: Samsora (Peach, Amerika)

5e: Raito (Duck Hunt Duo, Japan)

5e: ProtoBanHam (Lucina, Japan)

7e: Zackray (Wolf, Japan)

7e: Light (Fox, Amerika)

 

EVO 2019 zal de boeken in gaan als een van de grootste en meest hype Super Smash Bros toernooien in de geschiedenis. Het was spektakel om te kijken, en liet zien hoe ver Super Smash Bros nog kan gaan als esport. 8 augustus vindt Super Smash Con plaats, het volgende enorme Smash toernooi voor zowel Melee als Ultimate. Zowel MkLeo als Tweek zijn daar aanwezig, dus misschien pakt Tweek de volgende keer wel de winst.

Deel: