Nieuws

MoAuba wint FIFA eWorld Cup 2019, Nederlanders vroeg uit toernooi

5 augustus 2019, 08:25 · Laatste update 7 augustus 2019, 06:29

Na talloze wedstrijden en plotselinge wendingen in wat mogelijk het mooiste FIFA-toernooi van het jaar was, hebben we eindelijk een winnaar: de Duitser MoAuba mag zich met recht de absolute FIFA-koning noemen na Msdossary in de finale te hebben verslagen. Dani Hagebeuk was tijdens het WK zonder twijfel de beste Nederlander, ondanks verlies in de round of 16. Tekkz en Nicolas99fc gingen beide verrassend onderuit. 

Spektakel, comebacks en vooral goed voetbal hebben dit jaar voor een geweldig FIFA-toernooi gezorgd. MoAuba speelde een indrukwekkende halve finale tegen nicolas99fc, won deze verrassend genoeg en moest het in de finale opnemen tegen Msdossary in de finale. Ook de vice-wereldkampioen FIFA was niet goed genoeg; de Duitser won de finale uiteindelijk met 3-2 en kroonde zich daarmee tot FIFA eWorld Champion.

De meeste fans hadden uiteraard een finale verwacht tussen Tekkz en nicolas99fc, maar hier kwam vrij weinig van terecht; de Brit Tekkz speelde een dermate slecht toernooi dat hij in de groepsfase al uitgeschakeld werd. Ook Nicolas kende een slecht begin aan het toernooi, maar wist zich uiteindelijk te herpakken en bereikte de halve finale, waar hij uitgeschakeld werd door de Duitser en Werder Bremen-speler MoAuba. 

Nederlanders op FIFA eWorld Cup 2019 

Onze ogen waren uiteraard gericht op onze Nederlandse jongens, Lev Vinken en Dani Hagebeuk. Lev dolf helaas vroeg in het toernooi het onderspit en behaalde de round of 16 niet. Dani Hagebeuk had daarentegen een mager seizoen en moest alles uit de kast halen om in de top 10 te blijven. Na een aantal geweldige wedstrijden tegen Tekkz leek de vorm bij de Nederlander weer terug. Hij werd in de round of 16 uiteindelijk verslagen door NRaseck, maar staat in ieder geval wel in de top acht beste Xbox-spelers ter wereld. 

De Braziliaan van Team Gullit, Zezinho, raakte in de top vier van zijn groep en was daarmee door naar de round of 16. Zezinho werd hier verslagen door de Argentijn nicolas99fc en kwam dus niet tot de kwartfinale. Maar tegen een van de beste tegenstanders ter wereld is dat absoluut geen schande. 

Met dit toernooi komt er een einde aan de FIFA 19-events. Maar niet getreurd, want onze ogen richten zich langzamerhand op de launch van FIFA 20, waar al meer dan genoeg over te lezen valt. Zo zijn gisteren de eerste FIFA 20 gameplay-beelden getoond tijdens de grand final van de FIFA eWorld Cup 2019.

Deel: