Nieuws

The Dark Side of the Video Game Industry nu te zien op Netflix

5 augustus 2019, 11:17 · Laatste update 5 augustus 2019, 12:01

Het vierde seizoen van de Netflix-serie Patriot Act trapt af met een aflevering over de game-industrie. In Patriot Act behandelt Amerikaanse comedian Hasan Minhaj op satirische wijze onderwerpen uit de actualiteit. In de 25-minuten durende aflevering "The Dark Side of the Video Game Industry" wordt gesproken over crunch, plotseling ontslag en seksisme op de werkvloer.

Voor deze aflevering interviewde Minhaj ook mensen uit de industrie. Zo sprak hij met Kotaku-journaliste Cecilia D’Anastasio, die schreef over de beschuldigingen van seksuele discriminatie bij Riot Games. Ook sprak hij met Emily Grace Buck, die actief was bij Telltale toen de bedrijfsleiding besloot om het merendeel van de werknemers te ontslaan en de studio te sluiten.

Ondanks het feit dat de aflevering de immense groei van de gaming en esports benadrukt, laat Minhaj ook zien dat dit vaak ten koste gaat van de werknemers. Zeker in het segment over de werkcultuur bij Riot en het onderzoek van D'Anastasio wordt duidelijk dat er nog een hoop problemen zijn binnen de game-industrie.

Deel: