Nieuws

Yggdrasil's Altar mogelijk nieuwe competitive stage Super Smash Bros Ultimate

6 augustus 2019, 10:44 · Laatste update 6 augustus 2019, 10:44

In de Verenigde Staten wordt de nieuwe DLC stage, Yggdrasil's Altar, getest om te kijken of hij bruikbaar is voor Super Smash Bros Ultimate toernooien. De stage is te testen bij 2GG events en zal daar Lylat vervangen. Het experiment gaat gepaard met kritiek en spelers zijn erg sceptisch over de uitkomst van de test.

Yggdrasil's Altar kwam met The Hero in de game op 30 juli. Hoewel The Hero al gelijk en controverse werd, waren spelers wel onder de indruk van de nieuwe stage. Het is een platte stage met voorbijvliegende platformen waar de spelers gebruik van kunnen maken. Vanwege de layout, en het feit dat de platformen altijd in een vast patroon voorbij komen, dachten veel mensen dat de stage wel gebruikt kon worden tijdens toernooien. Nu gaat 2GG, een grote Smash-organisatie in de Verenigde Staten, de stage testen in een competitieve omgeving. De stage zal als counterpick stage worden gebruikt in een nieuwe stagelist.

Kritiek op Yggdrasil's Altar

Hoewel veel spelers dit experiment aanmoedigen zijn er ook tegenstanders van dit idee en de huidige implementatie. Een van de meest prominente tegenstanders van is Mew2King, een van de beste Super Smash Bros-spelers aller tijden. Volgens Mew2King zou de stage qua lengte en hoogte bijna hetzelfde zijn als Kalos Pokémon League, een stage die ook in de nieuwe stagelist van 2GG zit. Hierdoor heb je bijna twee dezelfde stages in een stagelist zitten. De stage zou dezelfde type characters begunstigen en hierdoor zou de stagelist in voordeel zijn van een bepaald type personage, namelijk zoners zoals Olimar en Snake. Zijn oplossing is om of Kalos of Yggdrasil's Altar legaal te maken, of een extra kleine stage toe te voegen.

Anderen zijn er helemaal tegen omdat de stage een paar vreemde elementen heeft, zelfs als je de hazards uitzet. Een voorbeeld hiervan is dat je aan het begin van de match de stage opstijgt van de grond, waardoor je als personage op de grond kan blijven hangen en onnodig een stock kan verliezen. Het argument hiertegen is dat je al op het platform begint en je dus niet snel in de situatie zal belanden waar je achterblijft als het platform opstijgt.

Verder vinden veel spelers de huidige stagelist prima. Tijdens EVO bleek al dat er een paar stages nauwelijks gekozen worden en een nieuwe stage aan de lijst toevoegen is volgens hen niet de oplossing. Ook zijn veel spelers het niet eens met de verwijdering van Lylat uit deze stagelist. Hoewel niet iedereen van Lylat houdt, is het wel een kleine stage en zorgt het ervoor dat de stagelist niet een bepaald type character voortrekt.

In Nederland start nu ook langzaam de discussie wat er met de nieuwe Dragon Quest stage moet gebeuren. In Amerika zijn ze hem al aan het testen, en het is afwachten om te zien wat eruit komt. Het lijkt er in ieder geval op dat flink wat spelers deze stage legaal willen hebben, dus misschien wordt hij in PR seizoen 3 in Nederland ook bruikbaar.

Deel: