Nieuws

Hungrybox zegt deelname Super Smash Bros Melee toernooi DreamHack Rotterdam af

7 augustus 2019, 13:52 · Laatste update 19 augustus 2019, 11:30

Super Smash Bros Melee legende Hungrybox heeft DreamHack Rotterdam af moeten zeggen. De Amerikaanse Jigglypuff main vertelt dat hij data door elkaar had gehaald en het hierdoor niet kan halen. Hoewel dit erg jammer is, heeft DreamHack Rotterdam nog steeds een paar grote spelers kunnen regelen, met nog een mysterieuze topspeler die later bekend gemaakt wordt.

Op 4 augustus verscheen er een trailer van alle prominente spelers die aanwezig zullen zijn op het Super Smash Bros Melee toernooi bij DreamHack Rotterdam. Een van de grootste namen in die trailer was de door Liquid gesponsorde Hungrybox, de beste Melee speler van de wereld. Hij zou helemaal vanuit Amerika naar Nederland komen en Europa daardoor de zeldzame mogelijkheid geven om tegen hem te spelen. In een tweet laat Hungrybox weten dat dit toch niet het geval is en dat hij het niet kan redden.

Niet alleen is dit jammer voor de fans van de Jigglypuff speler, maar ook voor de organisatoren. In een interview lieten ze weten dat Hungrybox een van hun topkandidaten was om naar DreamHack te komen en dat ze hem daar graag willen hebben. Dit betekent niet dat DreamHack Rotterdam geen topspelers zal hebben, aangezien er veel talent naar Ahoy Rotterdam komt deze oktober.

Toptalent op DreamHack Rotterdam

In de trailer worden toptalenten zoals Amsah, Ice, Nebbii en Trif bevestigd voor het Melee toernooi op DreamHack Rotterdam. Naast dat vliegt de Amerikaanse Zain ook naar Rotterdam aankomende oktober om mee te doen. Zain wordt gezien als de beste Marth main en een van de beste spelers van de wereld. Ook zal andere Super Smash Bros Melee god Armada aanwezig zijn op het toernooi. Hoewel hij niet mee zal doen aan het toernooi zelf zal hij wel fungeren als commentator voor het evenement.

Ten slotte wordt er aan het einde van de video ook nog gesproken over een mysterieuze topspeler die vermoedelijk ook naar DreamHack Rotterdam komt. In de video is Fox en Falco gameplay te zien terwijl de mysterieuze speler wordt aangekondigd. Hoewel dit niet per direct een clue is, gaf een van de organisatoren aan Mang0 naar DreamHack Rotterdam te willen halen. Mang0 is een Amerikaanse speler die zowel Fox als Falco speelt, dus het zou goed kunnen dat hij ook naar Nederland komt. Dit is nog niet zeker, aangezien er nog zat andere spelers zijn die deze twee personages spelen. 

Desondanks de afwezigheid van Hungrybox zal DreamHack Rotterdam nog steeds een enorm groot internationaal evenement worden. Veel Europese spelers hebben zich al ingeschreven en nu de interesse vanuit Amerika aanwezig is staan alle deuren open. We zullen moeten wachten op de bekendmaking van de mysterieuze speler om te zien of er nog een Amerikaan aanwezig zal zijn op het toernooi, maar Zain zal veel Europese spelers al een unieke speelervaring geven. 

Deel: