Nieuws

Universiteit van Californië biedt studiebeurs aan top Super Smash Bros Ultimate spelers

8 augustus 2019, 11:43 · Laatste update 8 augustus 2019, 17:09

De Universiteit van Californië, Irvine (UCI), gaat top Super Smash Bros Ultimate spelers voorzien van een studiebeurs. Hierbij kunnen spelers studeren aan de universiteit en zich aansluiten bij het bijbehorende Super Smash Bros Ultimate team. Deze studiebeurzen worden mogelijk gemaakt door investeerders, waardoor er een pilotteam samengesteld kan worden voor het 2019-2020 seizoen. 

De UCI biedt Smash spelers een uitgebreide major aan in Video Game Design, waarna ze kunnen afstuderen in Computer Game Science. Iedereen die denkt het in zich te hebben, kan zich hiervoor aanmelden. De beste spelers worden geselecteerd door UCI Esports en de Smash Ultimate Club op het UCI campus. Spelers krijgen 6.000 dollar als ze geselecteerd worden voor het team.

Super Smash Bros Ultimate is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste clubs op de Universiteit, waardoor er na League of Legends en Overwatch nu ook een investering wordt gedaan in de fighting game van Nintendo.

Als je als spelers wordt aangenomen, zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet je zo'n 10 tot 15 uur per week spelen en wordt verwacht dat je naar diverse toernooien gaat om de universiteit te vertegenwoordigen.

Esports op de universiteit

UCI is de leidende universiteit als het gaat om gamingeducatie. Het is ook de eerste universiteit met een officieel esports programma. De UCI heeft een ingebouwde esports arena die de perfecte omgeving creëert om je game te verbeteren.

Super Smash Bros Ultimate is het nieuwste programma voor de universiteit, waardoor het ook nog geen echte coach heeft. De UCI biedt wel genoeg mogelijkheden om zaken zoals tijdsmanagement, reizen, social media en een goede uitrusting te regelen voor de deelnemers.

Op dit moment zal het team uit maximaal zes spelers bestaan. Dus hoewel het klein begint, is het een enorme stap voor de Super Smash Bros Club die al lang werkt voor een dergelijk programma.

Shine 2019 is het eerstvolgende toernooi waar het UCI team bij aanwezig zal zijn. Het zal daar meedoen met de crew battle voor universiteiten om daar een plek te verdienen voor het kampioenschap. Voor nu zal het programma volgend schooljaar worden opgezet, waardoor het voor de UCI in dezelfde categorie valt als League of Legends en Overwatch, een enorm compliment voor Super Smash Bros.

Deel: