Nieuws

Dit kunnen we verwachten van Volta in FIFA 20

8 augustus 2019, 20:31 · Laatste update 9 augustus 2019, 09:04

De eerste beelden van de nieuwe game mode Volta in FIFA 20 doken op in juni tijdens EA Play. De gamemode leek op het eerste gezicht veel weg te hebben van de bekende FIFA Street games. De laatste titel in die serie kwam uit in 2012. In de trailer werd nog weinig informatie getoond, maar toch wekte de mode veel enthousiasme op bij fans. Vandaag kregen we echter meer informatie over Volta. In een nieuwe trailer is onder andere te zien dat er een Volta-verhaal en competitiemodus aanwezig zijn.

In onderstaande trailer krijgen we meer informatie over wat we kunnen verwachten van de nieuwe game modus Volta. In de basis lijkt het heel veel weg te hebben van FIFA Street. Op een verkleind veld speel je 3-tegen-3, 4-tegen-4 of 5-tegen-5. Er zijn in totaal 17 locaties waar je wedstrijden in deze mode kunt spelen. 

VOLTA Gameplay

De gameplay van VOLTA mengt de vibe van het voetbal op straat met de FIFA gameplay zoals we die kennen.

Variatie en diversiteit staan centraal in de gameplay van VOLTA. Dit zie je terug in de verschillende omstandigheden waarin wedstrijden plaatsvinden en specifieke regelcombinaties die uniek zijn voor de modus. In de wedstrijden worden simpele regels gehanteerd. Dit betekent geen wissels, buitenspel, blessures, kaarten en uithoudingsvermogen. Er zijn drie wedstrijdtypes waar je uit kunt kiezen. In het Futsal-speltype speel je 5-tegen-5 met meer authentieke regels. Daarnaast is het mogelijk om tussen een wedstrijd te kiezen met en zonder keepers.

De gameplay in VOLTA voegt een breed scala aan nieuwe mechanismen en details toe, waardoor de gameplay fris en uniek aanvoelt. Flair, gestroomlijnde bewegingen en authentiek straatgedrag zijn hierin de belangrijkste aspecten. De nieuwe bal-physics in FIFA 20 zorgen ervoor dat de bal in VOLTA veel meer rolt en stuitert dan in de andere gamemodi.  Tevens heb je de optie om met harde en zachte muren te spelen, wat zorgt voor een heel andere type gameplay.

VOLTA krijgt zijn eigen schietsysteem waardoor ballen standaard veel vaker laag bij de grond blijven. Dit maakt het mogelijk om vanaf elke positie op het veld de bal in het doel te schieten. Het belangrijkste element van de VOLTA-gameplay zijn natuurlijk de street skills. Deze zorgen ervoor dat je in de gamemode veel makkelijker skill moves uit kunt voeren.

VOLTA-aftrap

Het speltype aftrap in VOLTA kent veel overeenkomsten met de aftrap-mode die we kennen uit elke FIFA. Je kunt een normale wedstrijd of eentje met 'house rules' spelen. Naast de bekende wedstrijdopties heb je de keuze om een potje 3-tegen-3, 4-tegen-4 of 5-tegen-5 te spelen.

VOLTA-verhaal

Eerder werd al bekend dat er in FIFA 20 geen vervolg van de verhaalmodus "The Journey" aanwezig is. In VOLTA is het echter wel mogelijk om een verhaallijn door te spelen. Hier zal meer dan in The Journey gefocust jouw eigen speler centraal staan. In het verhaal heb je als speler één doel; uitgenodigd worden voor de VOLTA wereldkampioenschappen in Buenos Aires.

VOLTA-competitie

De online VOLTA-competitie is vergelijkbaar met de online seizoenen zoals we die kennen uit afgelopen FIFA-delen. Je kunt je spelervaring uitdagender maken door tegen andere spelers of vrienden te spelen en omhoog te gaan in divisies. 

Volta tour

Het speltype VOLTA tour is een online ervaring waar je tegen teams speelt die door de VOLTA community zijn samengesteld. Wanneer je een wedstrijd wint is het mogelijk een speler van de tegenpartij toe te voegen aan je eigen team. In totaal zijn er 17 locaties, die elk een unieke setting met zich meebrengen. Een van deze locaties is onder een viaduct in Amsterdam.

Er zijn drie type toernooien op elke locatie mogelijk. De traditionele knock-out, een win-streak waar je een select aantal wedstrijden op een rij moet winnen en een gamemode waar je en bepaalde wedstrijd zo vaak mogelijk moet spelen om naar de volgende fase te gaan.

Stel je speler samen

In VOLTA heb je de optie om je eigen speler helemaal vorm te geven, op een manier die vergelijkbaar is met de customization die in de career mode aanwezig gaat zijn voor je manager. Het is ook mogelijk om voor een vrouwelijke speelster te kiezen en een gemengd team samen te stellen.

In VOLTA gaat er een shop aanwezig zijn die veel overeenkomsten heeft met die in Fornite. In de shop heb je de optie om nieuwe items voor je speler te kopen. Bepaalde items gaan tijdelijk aanwezig zijn in de shop en elk item heeft een rarity. Hoe hoger een item qua rarity is, hoe meer VOLTA coins je nodig hebt om dat item vrij te spelen. VOLTA coins speel je vrij door wedstrijden te spelen. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad van een wedstrijd is, hoe meer VOLTA coins je uitbetaald krijgt.

Volta-progressie

Er zijn een aantal manieren waarop je in VOLTA progressie kunt maken. Met het team management kan je een formatie kiezen die past bij jouw speelstijl en de spelers die je tot je beschikking hebt. Bij het rekruteren van betere spelers voor je team gaat je team rating omhoog, waardoor je betere tegenstanders kan uitdagen. Ook speelt je team chemistry net als in FIFA Ultimate Team een belangrijke rol.

Je speler groeit in zijn skills door veel wedstrijden te spelen. Een vaardigheidsboom gaat hier onderdeel van zijn. Deze is vergelijkbaar met die uit prof-clubs. Dankzij dit systeem heb je zelf de controle over welke skills je als eerste verder wilt ontwikkelen.

Dit is de belangrijkste informatie die in de pitch notes over VOLTA te vinden zijn. Ben je benieuwd naar nog meer informatie? In de pitch notes gaat EA nog dieper in op de details van de nieuwe gamemode VOLTA.

Deel: