Nieuws

Volledige data CSGO-toernooien ESL Dutch Championship en Proximus Championship bekend

10 augustus 2019, 12:44 · Laatste update 10 augustus 2019, 12:44

ESL heeft de volledige data onthuld waarop de ESL Dutch Championship en Proximus Championship plaatsvinden. 

We weten dankzij ESL nu de precieze data voor de ESL Dutch Championship en de Proximus Championship. Eerder kondigde de organisatie al de data aan voor het kwalificatietoernooi, maar nu weten we ook wanneer de relegations, groepsfase en finales plaatsvinden. 

Relegations

Na de kwalificatieronde vinden de relegations plaats. Dit is het laatste kwalificatietoernooi dat teams moeten spelen om zich te kwalificeren voor de hoofdtoernooien. De vier kwalificatietoernooien die vooraf gaan aan de relegations leveren per stuk drie teams op. Deze twaalf teams in totaal worden in een toernooi gestopt met de onderste vier teams uit het vorige seizoen van het hoofdtoernooi. De vier beste teams in dit toernooi krijgen een plekje in het hoofdtoernooi. 

Voor zowel de Dutch Championship als de Proximus Championship vinden de relegations plaats over twee dagen. In de Dutch Championship is de eerste dag op dinsdag 10 september, de tweede op donderdag 12 september. In de Proximus Championship is de eerste dag op maandag 9 september, de tweede op woensdag 11 september. 

ESL Dutch Championship

De wedstrijden in het CSGO-toernooi van de ESL Dutch Championship worden gespeeld op vrijdagen. De eerste groepswedstrijd start op vrijdag 27 september. De groepsfase is zeven speelrondes lang. De laatste wedstrijd van de groepsfase vindt plaats op 8 november. De finale van het toernooi vindt plaats op zaterdag 16 november.

ESL Proximus Championship

De wedstrijden in het CSGO-toernooi van de ESL Proximus Championship vinden plaats op dinsdagen. De groepsfase van de competitie trapt af op 24 september en zal, net zoals in de Dutch Championship, zeven speelweken bevatten. De laatste speeldag van de groepsfase is op 5 november. De finale van het toernooi vindt plaats op zaterdag 30 november. 

Deel: