Nieuws

Space wint Super Smash Bros Ultimate invitational Pixelpokal

10 augustus 2019, 19:00 · Laatste update 10 augustus 2019, 20:01

Space heeft de Pixelpokal Super Smash Bros Ultimate invitational in Duitsland gewonnen. Voor dit evenement werden alleen de beste spelers van Europa uitgenodigd. De Inkling main wist zich door de competitie heen te slaan, het evenement te winnen en een groot deel van de 1000 euro prijzenpot mee naar huis te nemen.

Op de invitational waren alleen de beste spelers uit Europa te vinden. Spelers zoals de Finse Lancelot, de Franse PEW en de Duitse Lucky waren naast Space aanwezig. Hoewel de competitie erg sterk was, wist Space zich via de winners bracket naar de Grand Finals te werken.

Een van zijn lastigste tegenstanders was de Franse PEW, die hij op het nippertje versloeg in een spannende game 5. Space omschreef hem zelf ook als zijn lastigste tegenstander, vanwege zijn sterke advantage state en hoe makkelijk de Franse Ness het roer kon omdraaien. 

Grand Finals

De tegenstander van Space in de Grand Finals was Lancelot, een Finse Chrom speler. Lancelot verloor de eerste set van het toernooi en kwam daardoor heel vroeg in losers terecht. Hij verloor van de Belgische Peach speler Dia, die uiteindelijk vijfde werd. Lancelot wist vijf sets achter elkaar te winnen en in de finale te belanden. Daar bleek Space te sterk voor hem te zijn. Space won de set met 3-2 en pakte daardoor de winst.

Space bewijst keer op keer dat hij een van de beste spelers van Europa is. Door verschillende Europese topspelers te verslaan blijft hij een enorme krachtpatser binnen het continent en is dit weer een stap richting Europese dominantie.

Deel: