Beeld: Riot Games

Nieuws

Clutch Gaming schakelt TSM uit tijdens LCS play-offs

11 augustus 2019, 09:14 · Laatste update 11 augustus 2019, 10:10

Het gaat Team SoloMid voor het vierde seizoen op rij niet lukken om de regionale competitie te winnen. Na een tegenvallende prestatie tegen Clutch Gaming in de eerste ronde van de play-offs is TSM door het 3-1 verlies uitgeschakeld. De makkelijkste weg naar Worlds, het winnen van de Summer Split, is zodoende definitief afgesloten.

Sinds vorige week heeft TSM hun vaste jungler Akaadian vervangen door Spica, die in het academy-team speelt. Dit leverde een winstpartij tegen FlyQuest op, maar kon het verlies tegen Team Liquid niet voorkomen. Ook in de play-offs bleek Spica niet het wondermiddel dat TSM nodig had om na drie seizoenen eindelijk weer eens een kampioenschap te kunnen vieren. Na de 2-0 van Clutch Gaming kwam TSM nog terug naar 2-1, maar de vierde game was uiteindelijk prooi voor CG en zorgde voor de 3-1 eindstand. Zodoende neemt Clutch Gaming het in de halve finale op tegen Team Liquid.

Deelname Worlds niet zeker

In 2018 wist TSM zich niet te kwalificeren voor Worlds. Door het verlies tegen Clutch Gaming is TSM's deelname aan het WK van dit jaar ook nog geheel niet zeker. Team SoloMid kan zich, nu zij de Summer Split niet meer kunnen winnen, enkel nog plaatsen via Championship Points of de Regional Finals. 

Deel: