Nieuws

Super Smash Bros Ultimate Pro's in discussie over balans Joker

12 augustus 2019, 18:30 · Laatste update 12 augustus 2019, 19:11

Na de winst van MkLeo op zowel EVO 2019 als Super Smash Con beginnen veel spelers vraagtekens te zetten bij de balans van Joker. Volgens veel spelers zou Arsene te sterk zijn en te makkelijk te verkrijgen. Anderen denken dat de resultaten van Joker vooral te maken hebben met het feit dat MkLeo een fantastische speler is en dat het te vroeg is om het personage overpowered te noemen. 

Sinds Joker in de game zit, wordt hij al gezien als een van de beste personages in Super Smash Bros Ultimate. Het hoofdpersonage uit Persona 5 is enorm snel en heeft een van de beste combo games van alle characters. Dat zijn op zichzelf al sterke eigenschappen, maar zijn Persona is een enorme upgrade.

Als hij genoeg geraakt wordt, of genoeg moves countered, verschijnt zijn Persona, Arsene. Hierdoor worden al zijn aanvallen een stuk sterker, waardoor ze veel eerder killen dan normaal. Volgens veel spelers killen ze vroeg, aangezien het niet goed kunnen killen van de tegenstander een van de grote zwaktes is van Joker. Arsene zorgt ervoor dat dit probleem zo goed als verdwijnt. Dit zou te sterk zijn volgens veel spelers, zeker in combinatie met zijn hoge snelheid, maar anderen schuiven het succes af op MkLeo.

Het succes van MkLeo

MkLeo wordt gezien als de beste speler van de wereld en heeft dit succes voornamelijk behaald met Joker. Zeker in de afgelopen weken lijkt MkLeo's Joker onverslaanbaar te zijn. Het maakt niet uit tegen welk personage of speler hij speelt. De pro's vinden het te vroeg om dit allemaal op Joker te schuiven, zeker gezien MkLeos kwaliteit als speler. Mr.R tweette het volgende erover:

Ook Armada, een andere top Smash Bros speler vindt dat de mening over Joker en Arsene op dit moment opgeblazen wordt door het succes van MkLeo. Hij zegt dat de meta te onontwikkeld is om een definitieve conclusie aan Joker te hangen. 

Hoewel Joker duidelijk een sterk personage is, is de discussie of hij generfed moet worden volgens velen te overhaast. MkLeo blijft een enorm sterke speler, en tot anderen dezelfde resultaten weten te behalen is het onzeker of het personage te goed is of dat MkLeo gewoon veel te sterk is als speler. 

Deel: