Nieuws

FIFA 20 beta: kritiek op de gameplay

12 augustus 2019, 19:19 · Laatste update 12 augustus 2019, 19:31

Sinds een week zijn er een aantal gelukkige FIFA spelers die toegang hebben gekregen tot de beta van FIFA 20. Spelers hebben hiermee beperkte toegang tot alle game modes, waaronder FIFA Ultimate Team, met als doel om EA van feedback te voorzien. In vergelijking met vorige jaren ben je van een plekje verzekerd als je een geverifieerde status hebt. Dit krijg je in FIFA 19 als je in een Weekend League 27 wins hebt behaald. Hoewel spelers die toegang tot de beta van FIFA 20 hebben niets erover mogen zeggen, hebben een aantal esporters laten doorschemeren nog niet hele positieve ervaringen te hebben. Voornamelijk met de gameplay.

In FIFA 19 stond de gameplay al sinds de launch ter discussie. Naarmate de maanden vorderde nam de kritiek alleen maar toe. Dit had voornamelijk betrekking tot het getimed schieten en de 'broken mechanics' in het afmaken, waaronder voorzetten. Maar ook de besturing van keepers en het AI verdedigen kregen veel kritiek.

Voor FIFA 20 is er dan ook veel werk aan de winkel volgens veel esporters, content creators en spelers. Met de pitch notes voor FIFA 20 Ultimate Team leek EA op de goede weg door de positieve feedback uit de community.

Esporters over FIFA 20 beta

Elk jaar rond het begin van augustus opent EA een beta voor de nieuwe FIFA om de game door spelers te laten testen. Elke esporter heeft toegang tot de beta en laten zij nou net de eerste zijn die al enige vorm van kritiek naar buiten brengen.

Tot zover mogelijk althans. Het is namelijk niet toegestaan ervaringen en beelden te delen van de FIFA 20 beta. Hier staat een fikse boete op. Echter laten esporters Stokes en Kurt via onderstaande posts op social media doorschemeren nog niet heel erg blij te zijn met de gameplay in de FIFA 20 beta. Stokes roept zelfs iedereen op om voldoende feedback te geven aan EA nu het 'nog niet te laat is'.

In de reacties laten meerdere mensen hun onvrede blijken. Gifjes van onder andere een slak lijken duidelijk te maken dat de gameplay traag aanvoelt. Het blijft echter gissen voor de buitenstanders en we moeten afwachten tot iedereen zijn ervaringen mag delen met de buitenwereld.

Spelers hebben nog tot en met 22 augustus toegang tot de beta en de mogelijkheid om de game te testen. 

Deel: