Nieuws

Lords of White Spire aangepast in Dota Underlords

14 augustus 2019, 19:58 · Laatste update 14 augustus 2019, 19:58

Valve blijft Dota Underlords wekelijks updaten en heeft besloten om ranked matchmaking aan te passen voor de rang Lords of White Spire. Met de veranderingen aan de hoogst haalbare rang in de game moeten de beste spelers bovenaan de ranglijsten komen te staan in plaats van de spelers die de game het meeste spelen.

Een aantal weken geleden paste Valve de manier aan waarop ranked matchmaking werkte in Dota Underlords. Met deze update kreeg iedereen zijn eigen score te zien er werd het heel transparant hoeveel punten je er per game bij kreeg of verloor. Ook werd het makkelijker om in rang te stijgen door consistent in de top vier te eindigen. Dit gaf veel beter een gevoel van progressie dan het oude systeem.

Het nadeel van de transparantie en progressie van het huidige systeem is dat het geen rekening meer houdt met de rang van je tegenstanders. Hierdoor staan niet per se de beste spelers het hoogst op de ranglijsten, maar vooral de mensen die veel spelen. Om dit aan te passen gaat Valve het bekende ELO-systeem invoeren, maar doet dit enkel en alleen voor de hoogste rang, Lords of White Spire.

Door deze aanpassing houden de spelers tot en met de Big Boss rang een goed gevoel van progressie en moeten de beste spelers in Lords of White Spire bovenaan de ranglijsten komen. Je kunt dankzij het nieuwe systeem namelijk ook punten verliezen als je tegenstanders een veel lagere rang hebben en je tweede wordt.

Om ervoor te zorgen dat niet iedereen zich ophoopt rondom de 7500 score die je moet halen om een Lord te worden, worden nieuwe spelers die de rang Lords of White Spire behalen in Dota Underlords op 15.000 punten gezet. Zo heb je de mogelijkheid om te stijgen en te dalen.

 

Deel: