Nieuws

Details Fortnite Champion Series bekend

14 augustus 2019, 20:12 · Laatste update 15 augustus 2019, 22:31

Epic Games heeft de regels en structuur van de Fortnite Champion Series (FNCS) bekend gemaakt. Vijf weken lang worden er per weekend drie rondes gespeeld. Twee op zaterdag en één op zondag. In de Europese regio gaat de top acht van de zondag door naar de Season X finales. Ook een aantal trio-teams die qua punten het best scoren gaan door naar de finales.

Het gaat dit keer om een complexer systeem dan we al kennen van de Fortnite World Cup. Niet alleen de top acht elke week gaat door naar de Season X finales. Ook de top presterende teams die niet in een van de vijf weken in de top acht beland zijn gaan door. Dit wordt bepaald op basis van series points die de teams kunnen verzamelen in de vijf kwalificatie weken.

Heel kort door de bocht zijn dit de best presterende teams over de gehele vijf weken die op de zondagen geen top acht notering hebben gehaald. Epic Games probeert hiermee consistentie van teams te belonen. Speelt jouw team tijdens ronde één en twee op zaterdag heel erg goed, maar vallen jullie op zondag elke keer buiten de top acht. Dan heb je alsnog kans hebben om door te gaan.

In totaal gaan er in de Europese regio 132 teams naar de seizoen X finale. Veertig teams door kwalificatie op de zondagen en de top 92 teams op het leaderboard op basis van de eerder genoemde series points. Iedereen in de Champion League divisie mag meedoen aan ronde een. In totaal mogen er elke week 1000 teams in Europa meedoen aan ronde twee op zaterdag. Wie er doorgaan naar ronde drie op zondag is afhankelijk van de server regio. Elke ronde duurt maximaal drie uur, waarin spelers maximaal tien games mogen spelen om punten te halen.

Wie snel telt ziet al meteen dat er niet meer dan 33 teams (100 spelers) aan de grote finale mee kunnen doen. Op 20 en 21 september vinden daarom de group-stages plaats. De top 32 uit de group-stages gaat uiteindelijk door naar de finale op zondag 22 september.

De finales elke zondag brengen ook nog een flinke prijzenpot met zich mee, met als topprijs maar liefst 96.000 dollar. De Season X finales hebben in Europa maar liefst een hoofdprijs van 480.000 dollar.

Fortnite Champion Series schema:

17 augustus: Week 1 Ronde 1 [Alle Regio's]
17 augustus: Week 1 Ronde 2 [Alle Regio's]
18 augustus: Week 1 Ronde 3 [Alle Regio's]

24 augustus: Week 2 Ronde 1 [Alle Regio's]
24 augustus: Week 2 Ronde 2 [Alle Regio's]
25 augustus: Week 2 Ronde 3 [Alle Regio's]

31 augustus: Week 3 Ronde 1 [Alle Regio's]
31 augustus: Week 3 Ronde 2 [Alle Regio's]
1 september: Week 3 Ronde 3 [Alle Regio's]

7 september: Week 4 Ronde 1 [Alle Regio's]
7 september: Week 4 Ronde 2 [Alle Regio's]
8 september: Week 4 Ronde 3 [Alle Regio's]

14 september: Week 5 Ronde 1 [Alle Regio's]
14 september: Week 5 Ronde 2 [Alle Regio's]
15 september: Week 5 Ronde 3 [Alle Regio's]

Fortnite Champion Series Finale

20 september: Heat 1 Group Stage [Alle Regio's]
20 september: Heat 2 Group Stage [Alle Regio's]
21 september: Heat 3 Group Stage [EU, NAE, NAW, BR]*
21 september: Heat 4 Group Stage [EU, NAE, NAW, BR]*
22 september: Champion Series Grand Finals [Alle Regio's]

*Deze regio's hebben twee keer zoveel gekwalificeerde teams, omdat er meer spelers zijn. Vandaar twee extra kwalificatierondes.

Deel: