Nieuws

The International 2019: Team Secret ongeslagen in dag 1 groepsfase

15 augustus 2019, 15:24 · Laatste update 16 augustus 2019, 13:38

De eerste dag van het Dota-toernooi The International 2019 zit erop. In de eerste serie wedstrijden van de groepsfase bewees DPC-koploper Team Secret waarom ze als een van de favorieten het toernooi ingaan. Het team wist Alliance, Newbee en Team Liquid met 2-0 in een best-of-2 te verslaan. Secret komt daarmee ongeslagen door de eerste dag heen.

In groep B wist een van de andere favorieten, Vici Gaming, ook zonder kleurscheuren de dag door te komen. Zowel Fnatic als Royal Never Give Up werden met 2-0 verslagen. Verrassend genoeg presteerde EG in die groep ondermaats. Het team wordt al jaren gezien als het sterkste Noord-Amerikaanse Dota-team, maar wist slechts één match te winnen. De huidige tussenstand ziet er als volgt uit:

Groep A

Groep B

Welke heroes werden veel gespeeld

De eerste dag van de groepsfase zag een aantal support-heroes die in veel line-ups terugkwamen. Met name Shadow Demon, Elder Titan en Ogre Magi werden veel gepickt. Ook enkele specifieke core-heroes kwamen terug in veel drafts. Zowel Alchemist als Enchantress worden door teams gevreesd, wat terug te zien is in de respectievelijke 27 en 26 bans voor beide heroes.

Ook andere carry-heroes vielen op tijdens de eerste reeks wedstrijden. Fnatic's Abed wist een dubbele rampage te scoren tegen EG op Medusa. Niet veel later deed Liquid's w33 exact hetzelfde met Meepo tegen Chaos Esports Club.

Deel: