Nieuws

The International 2019: PSG.LGD pakt de leiding in groep A

17 augustus 2019, 15:00 · Laatste update 18 augustus 2019, 10:04

Op dag drie van The International 2019 wist PSG.LGD de leiding te pakken in hun groep. In de laatste serie matches van de dag speelde het Chinese team tegen koplopers Team Secret. Na de eerste overwinning sloot PSG.LGD de laatste match af met een sterke draft, waarin voornamelijk Ame's Faceless Void en Somnus zijn Tiny goed tot hun recht kwamen. Na de 2-0 overwinning heeft PSG.LGD de eerste plaats in groep A te pakken.

In groep B wist regerend kampioen OG wederom alle matches van de dag te winnen. Zowel Virtus.Pro als Fnatic waren niet opgewassen tegen het Europese team. In de laatste match tegen Fnatic speelde ana wederom zijn carry Io. Mede dankzij de ijzersterke prestaties van mid-speler Topson op Troll Warlord haalde OG de overwinning binnen. Met 13 punten staat het team daarmee gegarandeerd bovenaan groep B.

In groep A staat het inmiddels al vast dat Chaos Esports Club de Mercedes-Benz Arena niet zal halen. Met slechts twee punten en nog een match te gaan kan het team met geen mogelijkheid over de vijf punten van Keen Gaming heen. Chaos eindigt hiermee gegarandeerd laatste in groep A.

In groep B maakt Ninjas in Pyjamas nog een kleine kans om een vroegtijdige eliminatie te ontsnappen. Als het team morgen van Infamous en Evil Geniuses weet te winnen staan ze op zes punten. Aangezien er op dit moment vier teams met vijf punten op de vijfde plaats staan, kan NiP met zes punten de playoffs halen. Zelfs Evil Geniuses is met zes punten niet veilig. Als NiP beide matches wint en EG geen, zullen de teams een beslissende wedstrijd tegen elkaar moeten spelen, waarvan de verliezer geëlimineerd wordt. Er staat morgen tijdens de laatste matches van groep B dus een hoop op het spel.

De huidige tussenstand van beide groepen ziet er als volgt uit:

Groep A

Groep B

Welke heroes werden veel gespeeld

De derde dag van de groepsfase kende weinig grote verrassingen. Shadow Demon, Elder Titan en Ogre Magi blijven populair. Shadow Demon presteert van de drie het beste, met een win-rate van 60% over 40 matches. Ook Mirana en Ember Spirit worden vaak gepickt, dit ondanks de recente nerfs tegen Ember Spirit.

 

Ondanks het feit dat het al twee keer eerder voorkwam, bleef de carry Io van OG de meest verrassende pick van de dag. In combinatie met Troll Warlord bleek de onconventionele strategie te sterk voor Fnatic. Ook PSG.LGD wist Team Secret te slim af te zijn met een strategische combinatie van Faceless Void en Tiny. Het Chinese team wist de Chronosphere van Faceless Void te combineren met Tiny zijn Aghanim's Scepter, wat desastreuze gevolgen had voor Team Secret. Secret zelf experimenteerde met een support Invoker. Deze werd eerder in de groepsfase al succesvol benut door zowel Team Secret als OG, maar wist in de matches tegen PSG.LGD weinig impact te maken.

Deel: