Nieuws

The International 2019: Chinese teams domineren upper bracket op dag 1 playoffs

20 augustus 2019, 17:05 · Laatste update 21 augustus 2019, 14:58

De playoffs van The International zijn vanochtend van start gegaan. De eerste dag kende een aantal spannende matches en unieke drafts, maar de uiteindelijke eindresultaten leverden weinig verrassingen op. Na de openingsceremonie trapte het toernooi af met de eerste wedstrijd van de upper brackets: PSG.LGD tegen Virtus.Pro.

Upper Bracket

PSG.LGD - Virtus.Pro

In de eerste game liet Virtus.Pro het Chinese PSG.LGD werken voor de overwinning. Een onverwachte mid-Dazzle van speler No[o]ne zorgde voor een klein voordeel in de beginfase, maar tegen het einde van de match bleek vooral Ame's Sven te sterk voor Virtus.Pro. Ook in game 2 legde Ame Virtus.Pro het vuur aan de schenen, ditmaal met Phantom Assasin. De speler was zo zelfverzekerd van zijn overwinning dat hij een Divine Rapier kocht en daarmee de game in de 42e minuut wist te beëindigen.

Vici Gaming - TNC Predator

In de tweede wedstrijd van de upper bracket had het Chinese Vici Gaming meer problemen met hun tegenstanders. TNC Predator koos in de eerste match voor een draft die sterk was in de beginfase, maar wist zelfs in de late game nog een sterke comeback te maken om game 1 na meer dan een uur te winnen. Game 2 leek ook lange tijd gelijk op te gaan, maar werd uiteindelijk besloten in het voordeel van Vici Gaming. In de derde game bezweek TNC onder de Leshrac van Paparazi en de Centaur Warrunner van Yang, waarmee Vici de serie won.

Lower Bracket

Alliance - Royal Never Give Up

Tijdens de eerste serie matches van de lower bracket stond vast dat er vier teams geëlimineerd zouden worden. In een best-of-1 vochten de laagst scorende teams uit de groepsfase met elkaar. In de eerste match nam het Europese Alliance het op tegen het Chinese team Royal Never Give Up. Alliance koos voor een greedy line-up met Faceless Void, Gyrocopter en Storm Spirit, maar raakte al snel op achterstand en werd uiteindelijk voorbijgestreefd door Monet zijn Anti-Mage. Na 43 minuten haalde Royal Never Give Up de overwinning binnen en werd Alliance geëlimineerd.

Fnatic - Team Liquid

De tweede match van de lower brackets zette Fnatic tegenover Team Liquid. Fnatic wist Timbersaw te draften voor iceiceice, een hero waarmee de speler in de groepsfase al succes wist te boeken. De andere twee cores van Fnatic wisten echter niet van de grond te komen en bezweken onder het geweld van Miracle- zijn Gyrocopter en w33's Necrophos. Fnatic verloor de match en ligt daarmee uit de competitie.

Infamous - Keen Gaming

De derde lower bracket match was tussen Infamous en Keen Gaming. Dit was een van de snelste matches van de dag, mede dankzij de Templar Assasin van Infamous-speler Chris Luck. De mid-speler wist op een gigantische voorsprong te komen, wat de Phantom Assasin van Keen Gaming zo goed als nutteloos maakte in de match. Na minder dan 35 minuten wist Infamous Keen Gaming te elimineren.

Natus Vincere - Mineski

In de laatste match van de dag speelden Natus Vincere en Mineski tegen elkaar. Mede dankzij de Sniper-pick voor mid-speler MagicaL wist Natus Vincere de game tot 60 minuten te rekken. Zelfs met een laatste wanhopige base race bleek Mineski echter te sterk voor het Oost-Europese team, wat betekent dat ook Natus Vincere uit het toernooi ligt.

Deel: