Nieuws

Alliance kiest verkeerde hero in eliminatiematch The International 2019

21 augustus 2019, 07:36 · Laatste update 21 augustus 2019, 07:37

Het gebeurt wel vaker dat er tijdens een draft door de tijdsdruk een verkeerde hero gekozen wordt. Het laatste wat je echter wilt is dat dit gebeurt in een wedstrijd waarbij jouw plaats in een competitie op het spel staat. Toch overkwam dit het Europese Dota-team Alliance gisteren in de beslissende best of 1 tegen Royal Never Give Up. De wedstrijd in de lower bracket zou bepalen welke van de twee teams The International 2019 moet verlaten.

Alliance koos tijdens de draft per ongeluk Gyrocopter. Het team was hun ban aan het overleggen en koos ervoor om Gyrocopter te bannen, alleen zag over het hoofd dat hun tijd voor de ban al was afgelopen. Hierdoor bleef de zesde ban blanco en koos het team per ongeluk de verkeerde hero. Ondanks het feit dat Gyrocopter erg sterk is in de huidige meta, had een sterke offlaner als Ogre Magi of Tidehunter de draft van Alliance beter gemaakt.

Dat dit niet de bedoeling was wordt duidelijk uit de reactie van de spelers. Support-speler iNSaNiA zit met de handen in het haar wanneer de vergissing hem opvalt en zegt hardop: "Hebben we nu echt de verkeerde hero gekozen?!". Het team blijft er uiteindelijk rustig onder en weet met een positieve mentaliteit de mogelijkheden van Gyrocopter in hun draft te evalueren.  

Alliance verloor uiteindelijk van Royal Never Give Up. De Chinezen gaven direct na de fout al aan dat het Alliance fataal zou worden: "Ze zijn een grote fout begaan, dit wordt ze fataal".  

Deel: