Beeld: Luckbox

Nieuws

The International 2019: Favorieten Team Secret naar lower bracket na verlies tegen Evil Geniuses

21 augustus 2019, 14:55 · Laatste update 22 augustus 2019, 16:09

Tijdens de tweede dag van de play-offs van The International 2019 was het de beurt van favorieten Team Secret en OG om zich te bewijzen in de upper bracket. In de lower bracket vochten Virtus.Pro, Royal Never Give Up, TNC Predator en Team Liquid om hun plek in het toernooi te behouden.

Upper Bracket

OG - Newbee

OG trapte dag twee goed af met hun kenmerkende carry Io, ditmaal ondersteund door een Omniknight van Ceb en een Bristleback van Topson. Newbee koos voor een draft die snel druk op towers kon zetten, maar uiteindelijk was het OG die het tempo controleerde en voor 30 minuten de eerste game beëindigde. In match 2 werd Io geband door Newbee, maar dit leverde Ceb zijn gevreesde Magnus op. In combinatie met ana's Juggernaut wist OG ook in deze game het tempo te dicteren, om daarmee de serie met 2-0 af te sluiten. OG staat hiermee gegarandeerd in de top 6 en Newbee speelt door in de lower bracket.

Team Secret - Evil Geniuses

In de tweede serie van de dag speelde Europese favoriet Team Secret tegen het Noord-Amerikaanse Evil Geniuses. Beide teams waren koplopers in het DPC-seizoen en leken op papier aan elkaar gewaagd, maar al snel bleek dat niet alle spelers van Team Secret de druk van TI aankonden. Mid-speler MidOne wist nauwelijks impact te maken in de eerste twee matches en ook jonge carry-speler Nisha maakte een aantal onnodige fouten. Ondanks het feit dat Secret na lang ploeteren een derde game in de best-of-3 wist af te dwingen, werden de favorieten op onverwachte wijze verslagen door Evil Geniuses. EG neemt het morgen op tegen OG en Team Secret speelt in de lower brackets tegen Mineski.

Lower Bracket

Virtus.Pro - Royal Never Give Up

In de lower bracket werd de eerste best-of-3 eliminatieronde gespeeld tussen Virtus.Pro en Royal Never Give Up. Het Oost-Europese VP had gisteren al moeite tegen PSG.LGD, maar leek vandaag compleet te zijn ingestort. Royal Never Give Up toonde met een Shadow Demon en Leshrac in hun beide drafts en een Alchemist als carry in game 1 dat ze de huidige meta uitstekend onder de knie hebben. In twee games van rond de 30 minuten wist het Chinese team Virtus.Pro elimineren.

Team Liquid - TNC Predator

De tweede serie in de lower bracket kende nog een team dat een dag ervoor uit de upper bracket gespeeld was. Net als Virtus.Pro had TNC Predator in de eerste match startproblemen en leek het team een stuk minder sterk dan in haar voorgaande serie tegen Vici Gaming. In de tweede game legde TNC Team Liquid echter het vuur aan de schenen met een tanky line-up, bestaande uit onder andere Bristleback en Tidehunter. Na 40 minuten had Miracle- zijn Anti-Mage echter zo'n grote voorsprong opgebouwd dat TNC met geen mogelijkheid de game nog kon winnen. Liquid is hiermee door naar de derde ronde van de lower bracket en TNC Predator ligt uit het toernooi.

Deel: