Beeld: Red Bull

Nieuws

The International 2019: OG en PSG.LGD slaan zich een weg naar historische rematch

22 augustus 2019, 16:08 · Laatste update 23 augustus 2019, 15:56

De derde dag van de play-offs was met afstand de spannendste dag van The International tot nu toe. Drie van de vier wedstrijden waren nek-aan-nek, wat veel goeds belooft voor de rest van het toernooi. De dag opende met de eerste match uit de lower brackets tussen Newbee en Infamous.

Lower Bracket

Newbee - Infamous

Zowel Newbee als Infamous kwamen als underdogs het toernooi in. Beide teams moesten zich via de open qualifers voor het toernooi plaatsen en begonnen in de upper bracket tegen een van de favorieten. Na een razendsnelle eerste match die werd besloten in het voordeel van Infamous wist Newbee in game 2 terug te komen met een ijzersterke prestatie van CCnC op Outworld Devourer. In game 3 wist Infamous dankzij hun Slark en Leshrac na 40 minuten te winnen. De serie eindigde 2-1 voor Infamous, waarmee Newbee uit het toernooi ligt.

Team Secret - Mineski 

Team Secret en Mineski speelden de tweede lower bracket match van de dag. Secret ging als een fan de favorieten het toernooi in, terwijl Mineski via de open qualifiers binnen moest komen. Desondanks bleek Mineski een geduchte tegenstander. In game 1 maakte Secret op het nippertje een comeback tegen Mega-Creeps, maar dankzij een aantal uitstekende Chronospheres van Nikobaby op Faceless Void bracht Mineski de serie naar een derde game. Daar wist Secret's carry-speler Nisha de Faceless Void echter tegen Mineski te gebruiken, waardoor het team met 2-1 Mineski elimineerde.

Upper Bracket

PSG.LGD - Vici Gaming

In de eerste match van de upper bracket namen PSG.LGD en Vici Gaming het tegen elkaar op. Beide teams spelen voor hun thuispubliek en gingen als favorieten het toernooi in. Zeker met een gegarandeerde eindplaats in de top 3 stond er voor beide teams een hoop op het spel. Vici Gaming probeerde tweemaal om de game vroeg te beëindigen, maar in beide matches wist PSG.LGD op rap tempo een voorsprong op te bouwen. Zeker carry-speler Ame speelde op zowel Terrorblade als Spectre twee uitstekende wedstrijden. Na twee games van 40 minuten won LGD met 2-0 en gaat Vici Gaming naar de lower bracket.

OG - Evil Geniuses

De laatste match van de dag was een historische rematch. Net als vorig jaar troffen rivaliserende teams OG en Evil Geniuses elkaar in de halve finales van de upper bracket. OG leek tot nu toe onverslaanbaar, maar in game 1 wist EG het team uit haar comfortzone te trekken, waardoor OG's line-up nauwelijks van de grond kwam. Game 2 zag een ijzersterke start van Topson op Tiny, maar werd uiteindelijk besloten in de late game door ana's Faceless Void. Match 3 was een nek-aan-nek-race in het eerste kwartier, maar vanaf dat moment pakte OG een voorsprong en liet deze niet meer los. Met 2-1 stuurt de regerend kampioen Evil Geniuses naar de lower bracket. Hiermee treffen OG en PSG.LGD elkaar in de finale van de upper bracket, wat wederom een herhaling is van The International 2018.

Deel: