Beeld: Dotesports

Nieuws

The International 2019: Team Liquid bewijst zich in lower brackets

23 augustus 2019, 15:51 · Laatste update 24 augustus 2019, 11:15

De vierde dag van The International 2019 bestond exclusief uit lower brackets-wedstrijden. Van de vijf teams die er op de dag speelden moesten er drie naar huis. In de eerste match was het de beurt aan underdogs Royal Never Give Up en oud TI-winnaars Team Liquid.

Lower Bracket

Royal Never Give Up - Team Liquid

In de eerste game van de serie wist Liquid-speler Miracle- een onwijs sterke prestatie neer te zetten op Gyrocopter. Mede dankzij de support van GH zijn Io wist hij kill na kill te scoren en eindigde hij de match met 12 kills, 11 assists en geen enkele death. Game 2 bleek een stuk lastiger voor Liquid, maar na bijna 80 minuten ploeteren kwam het Europese team met een eindscore van 2-0 als winnaar uit de bus.

Team Secret - Infamous

In de tweede match van de dag speelde favoriet Team Secret wederom tegen een underdog uit het toernooi. Ditmaal stond het Europese team tegenover Infamous, die tegen ieders verwachting de derde ronde van de lower bracket wist te bereiken. Game 1 zag een onconventionele draft van Infamous met een Riki en een Phantom Lancer, maar desondanks wist Secret met sterke teamfights de game te winnen. In game 2 gaf Infamous voor de tweede keer Faceless Void aan Team Secret, een hero die in combinatie met Puppey's Witch Doctor de match in minder dan 35 minuten wist af te sluiten. Met een eindscore van 2-0 gaat Secret door naar de volgende ronde en ligt Infamous uit het toernooi.

Team Liquid - Evil Geniuses

Vlak na hun match tegen RNG stond Team Liquid alweer klaar voor hun volgende tegenstanders: Evil Geniuses. EG wist de dag ervoor als eerste een game tegen regerend kampioen OG te winnen, dus op papier leken de teams aan elkaar gewaagd. In game 1 wist SumaiL op Kunkka een vroege voorsprong te pakken, maar het was uiteindelijk Miracle- zijn Faceless Void die de match besloot in het voordeel van Team Liquid. In de tweede game kwam Liquid pas echt goed op stoom, mede door een Alchemist voor mid-speler w33. In een match van 30 minuten werd Evil Geniuses compleet van de kaart geveegd, waardoor de serie eindigde met een 2-0 score voor Team Liquid.

Deel: