Beeld: LiquidDota

Nieuws

The International 2019: OG plaatst zich als eerste team voor finale

24 augustus 2019, 11:13 · Laatste update 25 augustus 2019, 12:47

The International 2019 is bijna tot zijn eind. Vandaag werd er gespeeld om de eerste finaleplaats en werd bekend welke twee teams morgenochtend zullen strijden om de tweede plek in de finale. De verwachtingen voor alle overgebleven teams waren hoog, wat resulteerde in een dag vol spannende matches en euforische overwinningen.

Lower Bracket

Team Secret - Vici Gaming

De dag begon met een match tussen DPC-koploper Team Secret en Vici Gaming, een van de publieksfavorieten. Zowel Secret als Vici leken gezien eerdere prestaties wat wankel in de play-offs tot nu toe. Al snel werd echter duidelijk wie de zwakkere van de twee teams was. In twee matches van nauwelijks 20 minuten veegde Team Secret de vloer aan met Vici Gaming. Zelfs een Alchemist, een hero die onwijs sterk is in de huidige meta, kon Vici geen overwinning brengen. Met 2-0 wist Secret zich een weg te slaan naar de volgende match van de lower brackets.

Team Secret - Team Liquid

Een match tussen Team Secret en Team Liquid belooft altijd veel goeds. Beide teams hebben een TI-winnende veteraan als captain aan het roer en staan bekend als topteams uit de Europese regio. Het eerder wankele Secret leek terug in topvorm na hun match tegen Vici, maar Liquid had tijdens de play-offs nog geen enkele game verloren. In game 1 werd Secret overrompeld door w33 zijn Meepo, die samen met Miracle- zijn Leshrac onwijs veel druk op towers wist uit te oefenen. Game 2 werd wederom getekend door de prestaties van w33, ditmaal op Alchemist. Met een eindscore van 11 kills, 9 assists en geen deaths wist hij Liquid een 2-0 overwinning te bezorgen, waarmee Team Secret uit het toernooi ligt.

Upper Bracket

OG - PSG.LGD

De upper bracket zag net als eergisteren een rematch van vorig jaar. Regerend kampioen OG nam het op tegen publieksfavoriet PSG.LGD. Zeker na hun verlies in de finale van vorig jaar was PSG.LGD vastberaden om te winnen. In game 1 wist het Chinese team de splitpush-strategie van OG af te weren om hun eerste overwinning binnen te halen. In zowel game 2 als game 3 gaf PSG.LGD de hero Alchemist aan OG-carry ana, wat een cruciale fout bleek. De tweede game werd besloten in 22 minuten en ondanks het feit dat game 3 voor een tijdje nek-aan-nek leek te gaan, wist OG uitendelijk met 2-1 te winnen. OG is daarmee het eerste team in de finale van The International.

Morgenochtend om 04.00 spelen PSG.LGD en Team Liquid tegen elkaar om te bepalen wie de tweede plaats in de finale haalt. Om 08.00 speelt de winnaar van die match in de finale tegen OG, waar de grootste prijzenpot in de geschiedenis van esports op het spel staat.

Deel: