Nieuws

The International 2019: OG schrijft geschiedenis en wint TI twee keer op rij

25 augustus 2019, 12:45 · Laatste update 26 augustus 2019, 14:45

De laatste dag van The International kende slechts twee matches, maar dat waren wel meteen de belangrijkste matches van het toernooi. In de eerste wedstrijd van de dag speelde Team Liquid tegen PSG.LGD. De winnaar van die match trof OG in de finale van The International 2019.

Lower Bracket

PSG.LGD - Team Liquid

In de beslissende strijd om de tweede finaleplaats stond Team Liquid tegenover publieksfavoriet PSG.LGD. Het Chinese team verloor op het nippertje van OG in de upper bracket finals en kwam daardoor terecht in de finale van de lower bracket. Liquid speelde echter vanaf de eerste ronde al in de lower bracket en wist zich op overtuigende wijze naar de finale te slaan.

In de eerste game raakte Liquid al snel op achterstand. Met een line-up die geen mogelijkheid bood om terug te komen wist Liquid alsnog tot het bittere einde door te vechten, maar verloor alsnog van PSG.LGD. Game 2 leek dezelfde kant op te gaan, maar met een aantal uitstekende combinaties van MinD_ContRoL zijn Dark Seer en Miracle- zijn Sven wist Liquid de serie tot 1-1 te brengen. In game 3 maakte Liquid voor het eerst in de serie een sterke start. MinD_ContRoL wist wederom veel impact te maken, ditmaal met Tidehunter. In de kortste match van de serie wist Liquid te winnen, waarmee ze met een eindscore van 2-1 naar de finale gaan.

Grand Finals

OG - Team Liquid

Game 1

In game 1 probeerden OG en Liquid elkaar in de drafts om de tuin te leiden. Comfort-picks voor OG-mid Topson en Liquid-mid w33 werden uiteindelijk aan JerAx en Miracle- gegeven. Liquid begon met een sterke start, maar OG had een late-game Spectre om op terug te vallen. Toch wist Team Liquid met Meepo en Templar Assassin uiteindelijk na 50 minuten de eerste overwinning binnen te slepen.

Game 2

De tweede game zag twee comfort-picks voor OG-cores ana en Topson: Monkey King en Ember Spirit. Liquid probeerde met sterke teamfight-heroes als Enigma en Tidehunter te winnen in 5-tegen-5-gevechten, maar OG kreeg in bijna elke fight de eerste pickoff. Topson en ana wisten kill na kill te scoren zonder dood te gaan en na 32 minuten bracht OG de stand op 1-1.

Game 3

Game 3 zag wederom sterke teamfight-heroes van beide teams, in de vorm van MinD-ContRol zijn Tidehunter aan de kant van Liquid en ana zijn Faceless Void aan de kant van OG. De ster van deze wedstrijd was echter de Pugna van Topson. In game 1 werd de hero gespeeld door JerAx, maar ditmaal besloot OG om hun unieke mid-Pugna in te zetten. In 23 minuten wist Topson met 17 kills en 11 assist de game te beëindigen, waarmee OG met 2-1 op matchpoint kwam.

Game 4

In game 4 speelde OG voor het eerst sinds het begin van de play-offs met hun carry Io. Liquid probeerde dit te counteren met een Bristleback voor Miracle-, maar ook in deze match bleek Topson uiteindelijk een groter probleem. Met zijn unieke keuze om een Diffusal Blade te kopen op Gyrocopter zorgde hij er constant voor dat zijn tegenstanders zonder mana zaten, wat voor beide cores van Liquid een probleem was. Na iets meer dan 20 minuten begon OG hun laatste aanval op de high ground en niet veel later gaf Liquid zich over. OG mag zich met een 3-1 overwinning voor de tweede keer op rij TI-kampioen noemen.

Het Europese Dota-team schrijft hiermee geschiedenis. Niet alleen is OG het eerste team dat voor een tweede keer The International wint, ook heeft het team voor elkaar gekregen om het belangrijkste Dota-toernooi twee keer op rij te winnen. Met een welverdiende overwinning op hun laatste tegenstanders bewijzen N0tail, Ceb, JerAx, ana en Topson zich wederom als de beste Dota-spelers ter wereld.

Deel: