Nieuws

4Elements Esports en FWRDGG fuseren tot een grote organisatie

27 oktober 2020, 12:50

4Elements Esports (“4Elements”) en FWRDGG (“FWRD”) kondigen vandaag officieel de fusie tussen beide esports-organisaties aan. De nieuwe entiteit zal de naam van 4Elements Esports behouden met hoofdkantoor in Luxemburg maar ook met een vestiging in Nederland en België

De afgelopen 2 jaar is 4Elements uitgegroeid tot een vast begrip binnen de Benelux. Door de fusie tussen beide organisaties en professionele esports-teams groeien ze door naar de grootste esports-organisatie in de Benelux. Dit door meer dan honderd content creators, professionele spelers, editors en medewerkers die samen het succes van 4Elements als merk verwezenlijken.

“De laatste maanden waren intens en we hebben hard gewerkt richting deze fusie,” vermeldt Joe Hoffmann, CEO van FWRD. “In plaats van elkaar als tegenstanders te zien hebben we besloten dat een fusie het beste pad is voor het creëren van een esports-merk. Dit met het oog op een lange toekomst van het merk binnen onze regio. Op deze manier positioneren we onze organisatie ook als titelkandidaat binnen de Europese scene” voegde hij toe.

Embedded content: https://twitter.com/fwrdgg/status/1321019273817526274?s=20

Na de fusie zal 4Elements professionele ssports-teams hebben die mee strijden in alle grote esports-titels incl. Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, FIFA, Brawl Stars, iRacing en Rainbow Six. In de komende maanden zal 4Elements ook toetreden tot League of Legends waardoor ze nog een extra titel aan hun lijst kunnen toevoegen

“Esports is enorm aan het groeien en wordt alsmaar meer een vast begrip als officiële sport. Zo is het niveau van alle competities bijzonder hoog en blijft het alsmaar groeien. Deze fusie is dan ook een logische stap waardoor we ons op internationaal niveau zullen positioneren binnen de esports scene. ”, zegt Paul Helder, CEO van 4Elements. "We delen beiden dezelfde normen en waarden. FWRD brengt hierbij een team met een zeer sterke expertise op de markt. Een team dat weet hoe de perfecte werking binnen esports kan bewerkstelligen. Samen staan we sterk!"

Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: