Nieuws

CSGO Major: Renegades, Liquid en Na'Vi door naar play-offs

1 september 2019, 20:40

De laatste drie teams die naar de play-offs gaan zijn bekend. Renegades, Liquid en Natus Vincere hebben zich geplaatst door respectievelijk G2, mousesports en CR4ZY te verslaan. 

De New Legends Stage is afgelopen. Vandaag plaatsten Renegades, Liquid en Natus Vincere zich als laatste drie teams voor de finales. G2, mousesports en CR4ZY moesten afscheid nemen van het toernooi.

Renegades blijft presteren

Renegades speelt al heel het toernooi een stuk sterker dan dat de laatste paar weken zouden doen vermoeden. De laatste test voor het team zich succesvol zou plaatsen voor de play-offs was G2. Het team had zich overduidelijk herpakt na hun dramatische 0-2 begin, en winnen van G2 zou betekenen dat ze een geweldige comeback hadden gemaakt. De wedstrijd begon op Vertigo en Renegades liet zien dat ze de nieuwe map goed hebben geoefend. Ze zette een goede prestatie neer door negen rondes te pakken op hun CT-helft. G2 begon aardig aan de tweede helft, maar wist geen grip te houden op de wedstrijd. Renegades kwam steeds dichterbij en wist na verloop van tijd de eerste map te winnen met 16-11. 

De tweede map was Dust 2, een map die G2 graag speelt. Renegades begon op de CT-helft en zette al vanaf het begin een goede prestatie neer. Ze gingen snel aan kop, maar G2 pakte hier en daar een paar rondes terug. Het lukte de Fransen om dicht bij Renegades te blijven, waardoor de Australiërs genoegen moesten nemen met acht rondes op hun verdedigende helft. Helemaal geen onaardige prestatie, maar tegen G2 niet genoeg. De Fransen snelden vooruit en wonnen ronde na ronde. Renegades verloor al vanaf het begin van de tweede helft zijn grip op de wedstrijd en kon slechts drie rondes pakken op hun aanvallende helft. Met een eindstand van 16-11 in het voordeel van G2 gingen beide teams de beslissende map in. 

Net zoals zo vaak dit toernooi was dit Inferno. De wedstrijd begon aardig voor Renegades, die al gauw een flinke voorsprong neerzette, maar G2 sloeg terug. Ze wisten zeven rondes op het scorebord te zetten en begonnen vol goede moed aan hun T-helft. Helaas voor G2 was die goede moed niet voldoende. Renegades ging al gauw weer aan kop, en dankzij een hele rits verkeerde keuzes van G2 konden de Fransen maar niet in de wedstrijd komen. G2 zag er verslagen uit en het duurde dan ook niet lang of Renegades maakte een einde aan de wedstrijd. Ze wonnen met 16-9 en plaatsten zich daarmee voor de play-offs. 

Mousesports net tekort tegen Liquid

Mousesports zal zich ongetwijfeld hebben afgevraagd welke god ze hebben boos gemaakt, want het hele toernooi moesten ze tegen de allerbeste teams van het toernooi spelen. Ze begonnen tegen FaZe, daarna moesten ze tegen North, Na'Vi, Vitality en nu Team Liquid. Het zat het Europese team niet mee, en nu was Liquid de tegenstander, het beste team in de wereld. De wedstrijd begon op Mirage en het zag er slecht uit voor Mousesports, dat al gauw tegen een achterstand aankeek op hun CT-helft. De rondes die werden gewonnen door mousesports ontstonden dankzij geweldige individuele prestaties. Vooral ropz blonk uit op de CT-helft. Op hun T-helft wist mousesports echter het tij te keren en lukte het ze om overtime te halen. Ook Liquid werd op dat moment pas goed wakker, en het lukte de Amerikanen om na een onwijs spannende overtime één ronde meer te winnen dan mousesports: 19-17 in het voordeel van Team Liquid. 

De tweede map was Dust 2 en beide teams hielden het vanaf het begin spannend. Mousesports ging aan kop, maar Liquid kwam al gauw terug in de wedstrijd. De rondes gingen over en weer, en eindigden 8-7 in het voordeel van mousesports als CT. De tweede helft ging precies zoals de eerste helft, waarbij geen van beide teams in een goed ritme wist te komen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Overtime was dan ook de meest logische uitkomst, en dat was precies wat er gebeurde. In de eerste overtime had mousesports de allergrootste kans om de map te winnen. Mousesports was op map point en Karrigan was in zijn eentje tegen drie spelers. Hij pakte de eerste kill, en er was niet genoeg tijd om te planten, maar het lukte EliGE om vlak voor het aflopen van de tijd toch nog Karrigan te pakken, waardoor de wedstrijd doorging. Liquid wist een tweede overtime uit de wedstrijd te slepen en won deze. De Amerikanen plaatsten zich daarmee voor de play-offs en stootte mousesports uit het toernooi. 

Na'Vi krijgt matige voldoende tegen sensationeel CR4ZY

Natus Vincere moest in hun laatste wedstrijd het opnemen tegen CR4ZY, ongetwijfeld de verrassing van het toernooi. De wedstrijd begon op Mirage, met Na'Vi op CT. CR4ZY deed hun naam echter eer aan en door middel van hectische maar goed uitgevoerde strategieën wisten ze al gauw Na'Vi op hun knieën te krijgen. Sterspeler s1mple kon niet zijn normale niveau aantikken ondanks een paar prachtige plays, en het zorgde ervoor dat CR4ZY al gauw flink aan de leiding ging. Ze wisten maar liefst tien rondes te winnen op hun T-helft waardoor het erop leek dat de eerste map al gespeeld was. Hoewel Na'Vi het op sommige punten nog moeilijk wist te maken voor CR4ZY wist het gemixte Europese team het prima uit te houden tegen Na'Vi. Ze wonnen met 16-11 de eerste map. 

De tweede map was Inferno, met Na'Vi beginnend op T. Na'Vi deed het prima op hun T-helft en wisten acht rondes te winnen, ondanks een zeer zwakke prestatie van s1mple. Het was electronic die zich van zijn beste kans liet zien en het Russische/Oekraïense team erdoorheen hielp. Op de CT-helft begon s1mple eindelijk te doen waar hij zo goed in was, inclusief een belachelijke double kill door een rookgranaat. CR4ZY wist hier en daar wat rondes bij elkaar te sprokkelen, maar flamie begon ook alles te raken, waardoor het onmogelijk was om door de verdediging van het team te breken. Inferno ging met 16-12 naar Na'Vi. 

De laatste map was Nuke en Na'Vi begon op de CT-helft. Eindelijk begon het team te spelen zoals mensen verwachten dat ze zouden spelen. Heel het team presteerde uitstekend en ze lieten nauwelijks steken vallen, terwijl CR4ZY zich meermaals stukbeet op de sterke verdediging. De eerste helft eindigde dan ook met een overweldigende 12-3 score in het voordeel van Na'Vi, waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld was. Na'Vi won de daaropvolgende pistoolronde, maar verloor een eco van CR4ZY. Helaas voor het Europese team verloren zij in de daaropvolgende ronde ook een eco ronde, waardoor er geen enkele kans op een comeback was. Na'Vi maakte de wedstrijd professioneel af en won met 16-4 de wedstrijd. 

Hoewel Na'Vi dus de wedstrijd won, speelde ze pas op de laatste map een goede, fatsoenlijke pot. Ze krijgen een voldoende op de cijferlijst, maar het is een matig zesje. Tegen betere teams moeten ze vanaf het begin presteren, anders gaan ze ongetwijfeld in de problemen komen. 

De volgende wedstrijden zijn de kwartfinales. De eerste twee daarvan vinden plaats op donderdag 5 september, vanaf 3 uur 's middags, live op het Twitch kanaal van Starladder en live te zien in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. 

Deel: