Nieuws

CSGO Major: Renegades vernietigt ENCE, AVANGAR verrast Vitality

5 september 2019, 19:58 · Laatste update 5 september 2019, 19:58

Geheel tegendraads heeft Renegades in de kwartfinales met 2-0 van ENCE gewonnen. De Australiërs wonnen zowel Mirage als Nuke.

De eerste dag van kwartfinales is gespeeld en we weten nu dat Renegades en AVANGAR doorgaan naar de halve finales. Renegades won met 2-0 van ENCE, en AVANGAR won met 2-1 van Vitality.

ENCE - Renegades

Renegades verbaast zowel vriend als vijand en heeft van ENCE gewonnen. Dat deden ze door twee mappen te winnen.

De wedstrijd begon op Mirage, de keuze van de Australiërs. Het was een riskante keuze gezien hun eigen record op de map, tegen een ENCE dat er verwoestend uitzag. Het bleek een keuze die briljant uitpakte voor het team, want Renegades liet geen spaan heel van een ENCE dat eruitzag alsof ze geen flauw idee hadden van wat er gebeurde.

Normaal gesproken zouden hier berustende woorden staan in de trend van positieve aspecten die ons opvielen aan het spel van ENCE. Dit keer kan dat niet. Renegades was vele klassen beter dan ENCE dat er oprecht uitzag alsof ze niet thuishoorden op een major.

De verdediging van ENCE was op beide mappen dramatisch slecht. Het begon al op Mirage, waar het team als CT startte. Renegades wist zonder problemen de gaten te vinden in de verdediging van de Finnen, waardoor spelers als AZR en jks continu in de rug van ENCE wist te komen.

Ook op de aanvallende kant van Mirage liet ENCE niets geniaals zien. Ze raakten hun schoten niet en de strategieën waren simpel en makkelijk te counteren voor de Australiërs. Nadat ze met 16-5 werden afgeslacht moet ENCE ongetwijfeld hebben gedacht dat het beter zou gaan op Nuke. Dat was maar ten dele waar.

ENCE begon als aanvallende team en nam al gauw de voorsprong. De voortekenen waren dus goed voor een derde map, aangezien Nuke te boek staat als een map die erg makkelijk is voor de CT’s. Pas halverwege de eerste helft begon Renegades daadwerkelijk wat terug te doen en wisten ze zes rondes te winnen. De eerste helft was dus 9-6 in het voordeel van de Finnen.

De commentatoren voorspelden toen al problemen en die problemen werden werkelijkheid. Net zoals op Mirage kon ENCE eigenlijk helemaal niets doen op hun verdedigende helft. Renegades kon geheel een eigen plan trekken en werden nauwelijks dwars gezeten door ENCE. Zowel de A-site als B-site waren vrijwel gratis en Renegades verzuimde niet om hier dankbaar gebruik van te maken.

Nadat Renegades twaalf rondes wist te winnen zag je in de ogen van de ENCE-spelers dat de wedstrijd voorbij was. Een paar rondes later werd het werkelijkheid. ENCE had uiteindelijk twaalf rondes toen Renegades de winnende ronde verkreeg. ENCE zag er daarna opgelucht uit. Blij dat het eindelijk voorbij was. Met de overwinning gaat Renegades naar de halve finale.

Vitality – AVANGAR

De tweede wedstrijd van de dag begon op Mirage, de keuze van Vitality. Een goede map voor Vitality volgens de statistieken, en een dramatische keuze voor AVANGAR. De wedstrijd die ontvouwde bleek echter geen gehoor te geven aan de statistieken. AVANGAR begon op de verdedigende CT-kant, en wist al gauw een voorsprong op te bouwen van een paar rondes. Vitality hield echter stand en met een aantal goede pushes wisten ze de score enigszins close te houden. Het leek erop dat ze met een voorsprong naar hun CT-kant zouden gaan, maar niets was minder waar. De verdediging van AVANGAR bleek sterk en het team wist een aantal rondes te winnen die ze misschien niet hadden mogen winnen. Het zorgde ervoor dat AVANGAR acht rondes had, terwijl Vitality het met zeven moest doen bij de rust.

Daarna ging het bergafwaarts voor Vitality. Het team wist zonder problemen de eerste paar rondes te winnen, maar op het moment dat AVANGAR geweren in handen kreeg was er geen houden meer aan. Vitality wist geen enkele ronde meer te winnen en verloor kansloos hun eigen map met 16-9, waarbij vooral de Russische Jame schitterde met de AWP.

Na een teleurstellende eerste map werd het strijdveld verplaatst naar Inferno, de mapkeuze van AVANGAR. Dat bleek uit de eerste paar rondes ook, want AVANGAR liep storm. Ze begonnen als T en snelden naar een enorme voorsprong. Binnen de kortste keren stonden ze met 6-2 voor en leek de wedstrijd gespeeld. 

Op precies dat moment begon het eindelijk te lopen bij Vitality. ZywOo, die nog een slechte wedstrijd had op Mirage, begon eindelijk tekenen van leven te vertonen en lieten ze geen spaan heel van AVANGAR. Ze wonnen alle rondes op rij om de verdediging af te sluiten met 9-6 in hun voordeel. Vitality verloor de pistoolronde en de ronde daarna, maar op het moment dat ze weer fatsoenlijke wapens in handen hadden leek de wedstrijd gespeeld. Ze snelden naar veertien rondes gewonnen en het leek allemaal voorbij. AVANGAR kon zich opmaken voor Dust 2. 

Daar dachten de Kazakken anders over, want langzaam begonnen ze zich weer in de wedstrijd te vechten. Ze wisten drie rondes op rij te winnen, voordat apEX een briljante play neerzette, twee kills pakte en eindelijk weer een ronde voor Vitality wist te verkrijgen. Het bleek gelijk de belangrijkste ronde te zijn, want de volgende ronde werd ook gewonnen, waardoor Vitality, Inferno wist te winnen met 16-11. 

Dust 2 begon net zoals Inferno. AVANGAR mocht beginnen op de T-helft en zette meteen ongelofelijke druk. Dankzij een paar innovatieve plays wisten ze Vitality keer op keer te verrassen en snelden ze naar een 7-2 voorsprong. In tegenstelling tot Inferno kon Vitality dit keer niet een wonderbaarlijke vuist maken tegen de overmacht van AVANGAR. Ze werden op een niet te geloven manier onder druk gezet en moesten dat bekopen met slechts drie rondes op hun CT-helft: 12-3 voor AVANGAR. Het leek alsof de Kazakken, net zoals de Australiërs een enorme upset gingen veroorzaken. 

De eerste paar rondes daarna gingen nog goed voor Vitality, maar binnen afzienbare tijd wist AVANGAR hun vorm te herpakken en wisten ze twee rondes op rij te pakken. Vitality kwam daarna hard terug en het begon erop te lijken dat een ongelofelijke comeback voorhanden was. Helaas voor Vitality mocht het niet zo zijn. AVANGAR wist met de score op 14-10 twee belangrijke rondes te winnen waardoor ze eindelijk de wedstrijd succesvol konden afsluiten. 16-10 voor AVANGAR en 2-1 in mappen voor het Kazakse team. 

Deel: