Beeld: HLTV

Nieuws

CSGO Major: AVANGAR naar finale na 2-0 overwinning op Renegades

7 september 2019, 15:43 · Laatste update 7 september 2019, 15:44

AVANGAR heeft zich geplaatst voor de finale van de CSGO Major in Berlijn. Ze versloegen Renegades met 2-0 in mappen. 

AVANGAR heeft zich succesvol geplaatst voor de finale van de CSGO Major. In Berlijn waren ze vandaag met 2-0 in mappen te sterk voor het Australische Renegades. Mirage werd met 22-18 gewonnen, en Dust 2 met ???.

De wedstrijd begon zoals verwacht op Mirage, de keuze van Renegades. Dat bleek want het Australische team, dat op de T-helft begon, schoot uit de startblokken. Ze wonnen de pistoolronde en de daaropvolgende twee rondes, maar werden in de vierde ronde verrast door een forcebuy van AVANGAR die succesvol uitpakte. Het was het startschot voor een hele rits aan rondes van de Kazakken. Hier en daar wist Renegades nog wel wat rondes te pakken, maar AVANGAR was duidelijk de bovenliggende partij. Elke keer dat Renegades een ronde pakte, wist AVANGAR de ronde daarna te winnen. AVANGAR ging zo met een 9-6 voorsprong hun T-helft in.

Net zoals in de eerste helft wist Renegades de pistoolronde en de daaropvolgende ronde te winnen. AVANGAR pakte de derde ronde, maar verloor de ronde daarna, waardoor Renegades in controle bleef. Het zag er goed uit voor de Australiërs, maar na een aantal timeouts begon het tij te keren. AVANGAR pakte drie rondes op rij, waardoor de Australiërs begonnen te zweten.

AVANGAR begon terug in de wedstrijd te komen en het leek erop dat ze wederom na een goed uitgespeelde 2v2 een ronde gingen pakken. Tot jks acte de présence gaf. De Australische speler had al de hele wedstrijd een uitstekende pot en wist ook deze ronde allebei de AVANGAR spelers uit te schakelen en de bom te ontmantelen terwijl er nog slechts milliseconden over waren.

AVANGAR bleef de rondes close maken, maar Renegades won de rondes elke keer op het nippertje. Financieel gezien was AVANGAR wegens het vele plaatsen van de bom de bovenliggende partij, maar de Australiërs bleven de rondes winnen dankzij 1v1’s. Renegades stond op map point met 15-13 maar moest de dramatische financiën bekopen met een halve buy op 15-14 toen AVANGAR eindelijk de Australiërs wist te breken. Dat leidde dan ook tot de verwachte overtime.

In die overtime bleef jks domineren vanaf de A-bomplaats waardoor ze de eerste ronde wonnen, maar juist die jks was dankzij een onfortuinlijke flankpoging schuldig aan het verlies van de tweede ronde. Ook de daaropvolgende ronde was voor AVANGAR waardoor ze met 2-1 aan hun CT-helft begonnen.

Een vrijwel perfecte ronde van AVANGAR zette de Kazakken vervolgens op map-point. Renegades was in het nauw gedreven, maar Liazz zette de ronde op zijn kop met drie briljante entryfrags. In de daaropvolgende ronde waren het AZR en jks die een 2v3 uitstekend uitspeelden waardoor er een tweede overtime aan te pas moest komen.

Wellicht dat het allemaal teveel werd voor in-game leader AZR, want de twee eerste rondes in de tweede overtime als T-helft waren twee heel simpele rushes. De eerste ronde werd met vier kills door buster met de AWP in de kiem gesmoord en in de tweede ronde herhaalde AdreN hetzelfde kunstje door met de AUG vier kills te pakken. De daaropvolgende derde ronde met een lage economie voor Renegades werd ook eenvoudig verslagen.

Renegades leek uit het veld geslagen door hun belabberde T-helft, maar jks en Gratisfaction wisten het team in de eerste ronde te houden. In de tweede ronde pakte AVANGAR wederom het voordeel, maar jks deed zijn ding en wist wederom het team terug in de ronde te trekken. Helaas was het deze keer niet genoeg, want een uitstekende lurk van qikert bleek genoeg om de eerste ronde te winnen: 22-19 voor AVANGAR. Het resultaat kwam voornamelijk dankzij Jame, buster en qikert die alle drie meer dan dertig kills pakte. Dit terwijl voor Renegades alleen jks een uitstekende wedstrijd had. Hij pakte 39 kills, terwijl Gratisfaction de tweede fragger was met ‘slechts’ 26 kills. De slechtst presterende speler was Liazz, die in 41 rondes slechts 13 kills wist te pakken.

De map veranderde naar Dust 2, een map die AVANGAR goed ligt, en Renegades erg slecht. Althans, dat zeiden de statistieken. Renegades begon op de CT-helft en zag er de eerste paar rondes dominant uit. Er moest wel een goede 2v1 van jkaem aan te pas komen, maar de eerste vier rondes waren voor Renegades. Na die vier rondes leek AVANGAR eindelijk door te hebben hoe ze Renegades moesten counteren. AVANGAR bleef vervolgens maar rondes winnen. Er kwamen hier en daar wat spannende rondes uit, maar Renegades leek over het algemeen helemaal de draad kwijt. Wederom was Liazz de schliemel; de supportspeler wist geen enkele kill te pakken. Pas in de dertiende ronde, toen Renegades met 8-4 achterstond, wist hij een kill te pakken. Het mocht niet baten, want AVANGAR won die ronde ook zonder moeite. Renegades werd helemaal zoek gespeeld op hun CT-helft. Pas de laatste ronde wist het Australische team weer een ronde toe te voegen: 10-5 voor AVANGAR. 

Renegades moest komen op hun T-helft. maar dankzij uitstekende headshots van qikert terwijl hij slechts 12 hp had wist AVANGAR hun eerste pistoolronde in de wedstrijd te winnen. De voortekenen waren dus dramatisch voor Renegades. Ze wisten de daaropvolgende ronde wel te winnen, maar werden meteen teruggeslagen door AVANGAR, dat de daaropvolgende rondes ook bleef winnen. Renegades leek zich te realiseren dat ze gingen verliezen. Een dramatische buy op 15-6 was alles wat Renegades nog kon opbrengen. Het bleek niet genoeg. Renegades ging dramatisch ten onder en moest naar huis. AVANGAR won 16-6 en ging met 2-0 door naar de finale. 

Deel: