Nieuws

Nintendo kondigt Super Smash Bros Ultimate European Circuit aan

10 september 2019, 15:22 · Laatste update 10 september 2019, 16:43

Nintendo heeft vandaag op Twitter het Super Smash Bros Ultimate European Circuit aangekondigd. Dit circuit zal bestaan uit zeven toernooien verspreid over Europa. Na deze zeven toernooien zullen de topspelers van die toernooien het tegen elkaar opnemen in een Grand Final. Met de aankondiging van dit circuit opent Nintendo ook officieel hun online toernooien portaal.

Het Super Smash Bros Ultimate European Circuit zal bestaan uit zeven toernooien die plaats vinden in de periode van 2019 tot 2020 in zeven verschillende Europese landen. De toernooien die meetellen voor dit circuit zijn Syndicate 2019 (Nederland), DreamHack Winter 2019 (Zweden), Valhalla III (Denemarken), DreamHack Leipzig 2020 (Duitsland), Tech Republic V (Spanje), Icarus VI (Italië) en Stunfest (Frankrijk). De finale van het circuit zal plaatsvinden op DreamHack Summer 2020 in Zweden. Syndicate is het eerste toernooi wat meetelt voor het circuit, en Nederland zal dus het startsignaal geven voor het hele circuit. De prijs van de winnaar is nog niet bekend gemaakt. 

  

Het circuit valt te vergelijken met andere Fighting Game circuits, zoals de Tekken World Tour. Dit is een grote kans voor Europese Smash Ultimate toernooien om het aantal deelnemers flink omhoog te krikken. De andere manier om meer deelnemers te trekken is via de recent gelanceerde Super Smash Bros Ultimate Tournament Portal. Dit is deel van de website van Nintendo waar organisatoren hun toernooi kunnen insturen en op de site kunnen krijgen. Hierdoor is het makkelijker voor nieuwe spelers om toernooien in de buurt te vinden. De website is voor nu alleen in Europa beschikbaar en er kunnen Europese toernooien worden ingestuurd. Dit initiatief lijkt een uitbreiding van de eerder geïntroduceerde Nintendo Community Kalender. Alle toernooien en de Tournament Portal zijn op de website van Nintendo te vinden. 

Dit is de eerste keer dat Nintendo een Europees circuit organiseert voor een Super Smash Bros game. Nederland is de start van het circuit wat vervolgens spelers door heel Europa zal leiden. Hopelijk kan dit samen met de Tournament Portal ervoor zorgen dat Super Smash Bros Ultimate toernooien makkelijker te vinden zijn voor de gemiddelde Smasher. 

Deel: